Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

Agrofórum Online

Felbolydult a magyar határ, február 15-étől ugyanis szabad a műtrágyázás a hazai szántóföldeken. Mivel az időjárás és a talajviszonyok is kedvezőek a munkaművelethez, így napok óta zúgnak a traktorok, dolgoznak az egyre modernebb műtrágyaszórók. Nincs ez másképp Sárkeszin sem, ahol a Szabó Családi Gazdaságnál már differenciáltan juttatták ki az első fejtrágyát 190 hektárnyi repcére.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

4:41

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

2023. szeptember 20. 09:55

Mit hozott az idei év, és vajon megóvható az almaültetvény a jelenlegi, európai uniós szintű növényvédőszer-hatóanyag kivonások mellett? Hazánkban az Európai Uniós egyéb országokéhoz hasonlóan, szintén szűkül az alma termőterülete, bár sokkal drasztikusabb mértékben: míg az ezredfordulón 42.000 ha volt hazánkban, addig szűk negyed évszázad alatt az almatermő terület megközelítőleg felére, 20.500 ha-ra csökkent.

A makói hagyma és termesztése - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. július 5. 16:41

Sipos Gazda ezúttal Makóra látogatott el, ahol Zsótér Gézával a makói hagymáról és annak termesztéséről beszélgettek.

Ősgabonák nyomában - Kalászos kísérletek biogazdálkodóknak

2022. november 16. 15:26

Ha kalászos fajtaválasztásról van szó, akkor nincsenek könnyű helyzetben az ökológiai gazdálkodók. A legtöbb, hazánkban is elérhető árpát, búzát ugyanis többségében konvencionális termelésre nemesítették, szelektálták.

Precíziós öntözéstől a kukorica csepegtetéséig - A KITE öntözési szolgáltatásai, megoldásai

2022. november 7. 13:37

Hatalmas érdeklődés mellett, Nagy István agrárminiszter jelenlétében tartotta meg öntözési szakmai napján szeptember végén a KITE Zrt. Nádudvaron a 2022-es aszályos nyár után több száz gazdálkodó volt kíváncsi arra, hogy milyen megoldásokkal lehet enyhíteni a klímaváltozás okozta károkat.

Talajműveléssel vagy talajműveléssel nélkül?

2021. június 16. 10:01

A napraforgó épphogy kibújt, a kukorica már megmutatta magát, az árpa állománya nagyon szép, a borsó pedig virágzik. Mindez a Püski határában fekvő no-till tartamkísérleti területen, ahol a négy kultúra négy ismétlésben, parcellánként no-till és min-till körülmények között bizonyíthatja a technológiák hatékonyságát, esetleg gyengeségét. Május 19-i szigetközi terepszemlénk során Lajos Mihállyal, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetőjével tekintettük meg a parcellákat.

No-till körülmények között is bizonyított a Precision Planting technológia Pusztakovácsiban

2022. november 4. 14:13

Szeptember közepén a Somogy megyei Pusztakovácsiban, Berend Ferenc gazdaságában tartott szakmai napot a Precision Planting magyarországi képviselete.

A permetezőgép felkészítése a sikeres vizsgára - Permetezőgépek kötelező műszaki vizsgája (II. rész)

2019. december 3. 19:29

Az árutermelésben használt növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára fontos a felkészülés, hiszen számos problémát már a hivatalos ellenőrzés előtt ki lehet javítani az eszközökön. Az Agrofórum videósorozatának második részében a sikeres vizsga előfeltételeit vesszük sorra.

A legújabb Lemken leleményességek - Azurit 9 szemenkénti vetőgép és Juwel 10 függesztett ekecsalád

2020. március 4. 11:47

Két komoly technológiai újdonságot mutatott be a Lemken a közelmúltban. A gyártó a folyamatos innovációnak köszönhetően többek között az Azurit 9 szemenkénti vetőgéppel segíti a termelőket, ami egy konkrét technológiára lett kifejlesztve.