Hardi Percek X. – Intelligens funkciók („i” Hardi navigátor)

Agrofórum Online

Az AutoFill a töltési folyamat megkönnyítését és a túltöltés megelőzését szolgálja. A kezelő beállítja a töltési mennyiséget, csatlakoztatja a tömlőt, és elindítja a töltést a FluidBoxon keresztül.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

04:58

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

2019. február 22. 09:27

Felbolydult a magyar határ, február 15-étől ugyanis szabad a műtrágyázás a hazai szántóföldeken. Mivel az időjárás és a talajviszonyok is kedvezőek a munkaművelethez, így napok óta zúgnak a traktorok, dolgoznak az egyre modernebb műtrágyaszórók. Nincs ez másképp Sárkeszin sem, ahol a Szabó Családi Gazdaságnál már differenciáltan juttatták ki az első fejtrágyát 190 hektárnyi repcére.

Savanyú a szeder?

02:45

Savanyú a szeder?

2024. július 22. 15:45

Ehetetlenül savanyú, és egyenetlenül érő, színeződő szedertermés? Mi lehet az oka? A szeder gubacsatka elleni védekezésről a gyümölcsérésnél már lekéstünk, azonban vannak jó tanácsok a megelőzésre. A pontos időzítés nagyon fontos!

Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 1. rész

2021. február 12. 11:09

Dr. Aponyi Lajos, a Növényorvosi Kamara főtitkáraként évek óta foglalkozik növényvédelmi előrejelzéssel. Vele beszélgettem az időjárásról, a növényvédő szer kivonásokról és a 2020-ban előfordult növényvédelmi kihívásokról. Az első részben az évet növénytermesztési szempontból értékeltük és végigvettük a komolyabb házikerti kártevőket.

Hatékony megoldás cseresznyelégy ellen a Kujáni tanyán

2021. augusztus 30. 10:27

A gyümölcsteremlők számára nagy kihívást jelent a cseresznyelégy elleni küzdelem, hiszen a legtöbb hatékony módszer nem elégít ki minden igényt. A piretroidok például a hasznos rovarokat sem kímélik. Az FMC Exirel SE rovarölő permetezőszere azonban erre is megoldást jelent. A kecskemét melletti Kujáni Tanya 6 hektáros meggyültetvényében az első tapasztalatok kiválóak.

A legújabb magyar kukoricahibridek Martonvásárról

2020. szeptember 18. 17:13

Zöldszáron érés, gyors vízleadás, kiemelkedő szárazságtűrés. Csak néhány tulajdonság, ami a Marton Genetics portfóliójának legújabb kukoricáit jellemzi. A 2020-as Bábolnai Gazdanapok alkalmával öt hibridet tekinthettek meg az érdeklődők, köztük a tavaly már megismert, középérésű csoportba tartozó Somodort, a FAO 500-as hibridként 15-16 tonnás hektáronkénti termést is hozó Illangot, valamint a korai szegmens egyik kiemelkedő tagját, a Dalamert.

Saját liszt a saját biobúzából - a saját malomban

2021. július 12. 10:49

Gazdapék. Egy fogalom, ami hazánkban még nem ismert kifejezés, ám Franciaországban egyre népszerűbb a termelők körében. A szári Csoroszlya Farmon nyugati mintára, lépésről lépésre építenek fel egy valóban a termőföldtől az asztalig a gazdálkodó kézben összpontosuló rendszert. Ehhez számos bio gabonás kísérlet zajlik náluk, de a közelmúltban adták át kistermelői malmukat is, ami a termékpályafejlesztés egyik legfontosabb eleme volt. Mindezeket látva nem véletlen, hogy a biogazdasággal szorosan együttműködő Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet is Száron rendezte meg 2021-es szántföldi szakmai napját, ahol több tucat gazdálkodó ismerhette meg a Csoroszlya Farm sikerének titkát.