Műanyag tojástálca a fenntarthatóság és a költséghatékonyság jegyében – Kereki Farm

Műanyag tojástálca a fenntarthatóság és a költséghatékonyság jegyében – Kereki Farm

Agrofórum Online

Amíg az egyszerhasználatos műanyag csomagolóanyagok nagyon komoly ökológiai lábnyommal rendelkeznek, addig maga a műanyag számos területen még segíthet is a környezettudatosabb, fenntarthatóbb gazdálkodásban. Így van ez a tojástermeléssel is, a kerekegyházi Kereki-Farmon ugyanis már évek óta elhagyták a papírtálcákat, amivel nemcsak jelentős mennyiségű pénzt, de a szemét és gyártási melléktermékek mennyiségét is csökkentették.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

John Deere: beltartalmi értékek betakarítás közben - Innovációk és gépátadó a KITE Napokon

2022. június 1. 19:27

Egy ünnepélyes gépátadó, a precíziós gazdálkodást segítő szolgáltatások és eszközök, egy különleges, előremutató újdonság a John Deere kombájnokban, és a 8000-es traktorok fülkéjével ellátott önjáró permetezőgép.

A legújabb és a legnépszerűbb Hardi permetezőgépek Mezőfalván

2022. június 29. 20:36

Gondoljon a jövőre, rendelje meg előre. Ez volt a Hardi egyik legfontosabb üzenete a 2022-es NAK Szántóföldi Napokon, hiszen az ismert piaci problémák, a háború miatt érdemes mielőbb leadni a permetezőgép-megrendeléseket. Csúszások ugyanis már most vannak a dán gyártónál is - elsősorban a beszállítói és nyersanyag-gondok miatt.

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

03:50

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

2017. október 8. 21:07

Július közepén betakarítási bemutatósorozatot tartott az ország több pontján a Vektor Holding Kft., amelyek során a Versatile kombájnok néhány típusát próbálhatták ki a gazdálkodók éles, gyakorlati körülmények között. Az Agrofórum a tordasi rendezvényre kísérte el a forgalmazót, ahol megnéztük a Versatile RSM 161 betakarítógépet.

Újdonságok almatermelőknek: permetezőgép és Modi klubfajta

2021. szeptember 3. 08:59

Egy új, a hagyományostól teljesen teljes integrációs termesztési rendszerbe szánt almafajtát, a Modit, valamint két új gépcsaládot mutatott be a KITE Zrt. augusztus eleji szakmai rendezvényén. Poór Miklós modern, nyírségi ültetvényében az ID David eszközzei mellett az innovatív, magas minőségű, spanyol Mañez y Lozano permetezőgépeket ismerhették meg az érdeklődők.

A szőlősorok biodiverzitásának növelése - Vetési tippek Tokajról

2021. június 14. 09:16

Számos előnye van a többkomponensű magkeverékek használatának a szőlőültetvények sorközeiben. A megfelelően összeállított növénykombinációk javítják a talaj szerkezetét, emelik annak humusztartalmát, jelentősen csökkentik az eróziót. Megfelelő alkalmazásukkal nem konkurálnak a szőlővel, a párolgást ugyanakkor minimálisra csökkentik, így a nedvességet végeredményben megőrzik a nap melegének kitett, meredek területeken is. Mindezek mellett a keverékek nagymértékben hozzájárulnak a terület biodiverzitásának védelméhez és fokozásához is. Ezen előnyök kiaknázásához viszont az első és legfontosabb lépés a helyes vetéstechnológia megválasztása és alkalmazása.

I. REL-EXPO beszámoló: A Covid is visszaigazolás a kistermelőknek: szükség van rájuk!

2021. július 4. 21:01

2021. június 25-én rendezték meg Gödöllőn az I. REL-Expot. Az I. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia egy rendhagyó esemény, amelyen olyan szervezetek, cégek mutatkozhattak be, akik segíteni tudják a REL-ben értékesítő termelőket és a velük együttműködésben dolgozó REL segítőket. A kiállítás mellett a SMARTCHAIN „Okos megoldások a rövid ellátási láncokban” HORIZON 2020 kutatás-fejlesztési projekt záró konferenciája zajlott, melyen neves szakértők mondták el tapasztalataikat a témában.

Őszi búza aratás Nemesgörzsönyben Versatile Vector 425 kombájnnal

2018. július 30. 13:40

Július elején, az aratás utolsó napján érkeztünk a Pápához közeli Nemesgörzsönybe, ahol a 160 hektáron gazdálkodó Pethő Kálmán az év elején vásárolta meg új Versatile Vector 425 kombájnját a Vektor Holding Kft.-től.