Öreg vetőgép nem feltétlenül vén vetőgép – Összehasonlítottunk két kukoricatáblát

Öreg vetőgép nem feltétlenül vén vetőgép – Összehasonlítottunk két kukoricatáblát

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Nem mindegy, hogy milyen vetőgéppel dolgozunk. Közhelyesen hangzik a megállapítás, de ha közelebbről is megtekintünk néhány kukoricatáblát, akkor komoly különbségeket láthatunk egy régi, egyszerű felépítésű, hagyományosnak mondható eszköz és például egy alapvetően ugyancsak koros, de a Precision Planting által felújított, érzékelőkkel, modern kiegészítőkkel ellátott vetőgép munkája között. Ezeket az eltéréseket vizsgáltuk meg Székesfehérvár határában Sebestyén Gergellyel, az AGCO leányvállalatának közép-európai régióvezetőjével.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

6:49

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

2023. június 26. 09:08

A KITE Zrt. nagyszabású rendezvényt szervezett nádudvari telephelyén, melyen a jelenkor és a jövő kihívásaira, és azok megoldásaira hívták fel a figyelmet a vállalat szakemberei.

Baranyai kistermelők egyedi készítményei a Szentlőrinci Gazdanapokon - Chilion, Figura, Kapucinus

05:41

Baranyai kistermelők egyedi készítményei a Szentlőrinci Gazdanapokon - Chilion, Figura, Kapucinus

2019. augusztus 26. 05:34

Traktorok, mezőgazdasági munkagépek, sok látogató, és a Szentlőrinci Gazdanapok elengedhetetlen hozzávalói, a helyi, térségi termékek. Ahogy az már megszokott, a Baranya megyei agrárkiállítás ezúttal is nagy teret adott a környék termelői számára, például az éppen szentlőrinci Chilion-nak, amely hét éve, még a nagy hazai "chilibumm" előtt kezdte meg a működését.

Hardi Percek XVII. - Hardi Alpha EVO vezetőfülke

2022. április 7. 14:23

Az új, tágas EvoCab II fülke a HARDI egyedi fejlesztése. A jellegzetes, 3-oszlopos kialakítás 320 fokos, akadálytalan látómezőt biztosít. A fülke túlnyomásos rendszerrel, külsőlevegő-porszűrő rendszerrel, aeroszol- és páraszűrővel rendelkezik a kezelő védelme, valamint a 4-es osztálybesorolás követelményeinek teljesítése érdekében. Az új légkondicionáló rendszer intenzív klímakamrában végzett vizsgálatokon esett át, hogy a legforróbb körülmények között is képes legyen biztosítani a kezelő kiemelkedő szintű kényelmét.

Permetezőgép-vizsgáló mobil állomás - Permetezőgépek kötelező műszaki vizsgája (I. rész)

2019. november 22. 13:17

A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet értelmében az Európai Unió területén az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken műszaki felülvizsgálatot kell végezni. Az időszakos vizsgálat a gép első forgalomba hozatalát követő öt éven belül egy alkalommal esedékes, ezt követően háromévente szükséges megismételni. De hogyan is kell elképzelni egy mobil bevizsgáló állomást? Az Agrofórum videósorozatának első részében ezt mutatjuk be.

Teltebb fürtök, nagyobb szőlőszemek, dúsabb lombozat

2020. augusztus 31. 07:21

A 7 hektáron az Alföldön szőlőt termesztő László Géza két éve ismerkedett meg a Seedplus egyik termékével, a NUTRIGREEN AD-vel, ami azonnal elérhető aminosav formájában biztosít szerves nitrogént a növényeknek. Bár az elején szkeptikus volt, az akkori 1,5 hektáros teszt annyira meggyőzte, hogy tavaly már mind a 7 hektáron alkalmazta a készítményt.

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

3:22

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

2023. május 10. 11:16

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

5:08

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a Vaderstad E-Services rendszere

2024. február 14. 11:10

Az E-services rendszert évekkel ezelőtt vezette be a Vaderstad, mely eleinte a Tempo vetőgépeken jelent meg. A vállalat fejlesztői egy olyan jövőbe mutató megoldást láttak benne, amelyről maguk sem gondolták, hogy ilyen nagy sikere lesz. A tavalyi, novemberi Agritechnica kiállításon az E-Services rendszer segítségével olyan talajművelési megoldást mutattak be amely hozzájárul az autonóm megoldások eszköztárának bővüléséhez.