vetés

Szakcikkek / Gépészet

Burgonya- és zöldségtermesztés tavaszi munkálatainak támogatása a megfelelő gépekkel

2019. április 11.

A burgonya és zöldségtermesztés tavaszi munkái területén elvárt a termesztés technológia igényeinek magas színvonalon megfelelő, de mindemellett költséghatékony gépek megléte, amelyek segítségével tartósan biztosítható a versenyképes, erős értékesítési háttér.

Szakcikkek / Gépészet

Talajkímélő vetés

2019. április 9.

A Yieldtrac vetőgép tervezésénél a sebesség és az élettartam növelés volt a vezérfonal, de néhány plusz ötlet is megvalósult.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A Dunántúlon már lehet vetni a hétvégi esőnek köszönhetően

2019. április 8.

Egyes régiókban az aszály miatt az őszi repcét ki kell szántani, ami becslések szerint országosan a több tízezer hektárt is elérheti.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A tavaszi árpa csaknem felét elvetették Zala megyében

2019. március 26.

A tavaszi árpa csaknem felét, a búza mintegyl 40 százalékát elvetették Zala megyében: a korai vetések kikeltek, az állományok szépek - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.

Agrárhírek / Agrárközélet

Rendkívüli aszály van a Dél-Alföldön

2019. március 22.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a gazdák nevében kéréssel fordult Nagy István miniszter úrhoz, hogy a hivatalos öntözési idény kezdetét hozzák előre.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

Van amit már vethet, de lehet palántázni is

2019. február 26.

Néhány napos télies lehűlés után ismét tavasziasabb arcát mutatja az időjárás. A február az átlagosnál jóval kevesebb csapadékot hozott, így a talajok felső rétege már alaposan kiszáradt.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Tél végi állománymustra és tavaszi stratégia

2019. február 25.

A több éve tapasztalható enyhe telek után 2018 decemberében és idén januárban újra érezhettük a téli hideg hatásait.

Agrárhírek / Gépinfo

A Fendt teszteli a Precision Planting vetési technológiát

2018. december 23.

A Fendt név a farmerek termelését segítő innovatív technológiáiról híres. A Precision Planting fejlesztések a növény és a gyökérzet fejlődésére és ezáltal a terméseredményre fejtenek ki kedvező hatást. Ennek következtében a Precision Planting technológia ideálisan beilleszthető a Fendt Smart Farming programba.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nemzetközi agrometeorológiai helyzetkép - 2018. november

2018. december 2.

Az időjárás az egész világon döntően befolyásolja a mezőgazdasági termelést, különösen a növénytermesztést. A nagy termőterületeken bekövetkező időjárási szélsőségek, vagy azok hiánya pedig a világpiacra, így a magyarországi mezőgazdasági árakra van nagy hatással.

Blog / A tábla széléről

Hamu és gyémánt

2018. november 12.

Az elmúlás gondolatának borzongásával terhes ez a hónap. Sáros, fázós és üres, mint a kiégett kemence, melynek alján már csak a hamu szürkül, de a melege már a múlté.