COVID-Agrár

Kávézóból terjedt el a koronavírus

Agrofórum Online

Csökkenti az ülőhelyek számát a Starbucks kávézólánc a dél-koreai kávézóiban.

A döntés azt követően született, miután csaknem 50 új koronavírussal fertőzött esetet kötöttek a hatóságok egy Szöul melletti Starbucks kávézóhoz. Ennek hatására a vállalat az ülőhelyek számát 30 százalékkal vághatja vissza Dél-Koreában.

A Starbucks koreai működése során a második negyedévben 521 ezer dolláros működési eredményt realizált, ami év/év alapon 54 százalékos növekedésnek felel meg. A remek második negyedéves eredmény annak is köszönhető, hogy az ország sikeresen megfékezte a járvány első hullámát – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Az utóbbi napokban azonban újra meredeken emelkedik az országban az aktív esetszám. A Starbucks részvényei a hír megjelenésének napján 0,7 százalékot emelkedett. Idén eddig 11,7 százalékos mínuszban van a papír New Yorkban.

Dél-Korában eddig összesen 16 058-an kapták el a koronavírust és 306 hunytak el a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Rekordszinten a teafogyasztás a koronavírus miatt

2021. október 29. 05:47

Különösen a gyógyteák és a gyümölcsteák örvendnek egyre nagyobb népszerűségnek, és négy százalékos értékesítési növekedést értek el.

Növényi alapú ételekkel nyomulnak Kínában

2020. április 23. 04:38

A Beyond Meat elsődleges terméke a hamburgerekbe való húspogácsát helyettesítő, növényi alapú pogácsa. Növényi alapú kolbászt, marhahús és csirkehús helyettesítőket is készítenek.

Komoly bajba kerülhet a Starbucks

2020. április 11. 16:02

A vállalat nemrég tette közzé, hogy március utolsó hetében a meglévő üzletek eladásai éves összevetésben 60 és 70 százalékkal csökkentek.

A Starbucks felkészült a legextrémebb forgatókönyvre is

2020. március 21. 06:38

A járvány kitörése után a Starbucks egy időre bezárta a Kínában működő kávézói jelentős részét, ami a menedzsment várakozásai szerint egy 430 millió dollár közeli árbevétel-kiesést jelent.

Kezd talpra állni a Starbucks

2020. július 31. 06:12

A vállalat második negyedévre vonatkozó számai optimizmusra adnak okot a szakértők szerint és már a koronavírus terjedése miatti lejtmenetből való kilábalás jelei látszódnak a kávézólánc működésben.