Ház, táj blog

A KITE is szigorít a koronavírus-járvány miatt

Agrofórum Online

A KITE Zrt. Operatív Törzse az elmúlt napok fokozottan emelkedő koronavírusos megbetegedéseinek esetszámai, valamint egy központi kollégájuk közvetlen érintettsége miatt újabb korlátozó intézkedések bevezetéséről határozott.

Rendkívül fontosnak tartják, hogy – igazodva a kialakult járványügyi helyzethez-, előrelátó módon, közösen, minden lehetséges erőfeszítést megtegyenek munkavállalóik egészségének és a vállalat folyamatos működésének megőrzése érdekében.

Jelenleg egy igazolt koronavírus-fertőzött van a cég munkatársai között. A kontaktvizsgálatok megtörténtek és a fertőző személy, valamint a vele kapcsolatban álló kollégák egyaránt hatósági házi karanténban tartózkodnak, a KITE Zrt. területére nem léphetnek be.

A KITE Zrt. a fokozódó járványügyi helyzetben is folyamatosan működik tovább.

Kollégái egészégének megőrzése érdekében visszaállították a tavasszal bevezetett zónákat. Az otthoni munkavégzésre jogosult munkavállalóik szeptember 7-től a munkájukat a munkaszerződésükben erre kijelölt helyen kötelesek végezni.

Az árumozgás zavartalan biztosítása érdekében a KITE Zrt. Logisztikai Központjában szeptember 7-től újra bevezetik az A-B hetes munkarendet, és felkészülnek a további munkakörökben is ennek lehetőségére.

Vásárlóik számára továbbra is lehetséges a cég alközponti épületeinek látogatása az alábbi szabályok betartása mellett:

– belépés kizárólag a szájat és az orrot eltakaró eszköz (pl. orvosi maszk, sál, kendő) viselése mellett engedélyezett,

– a maszk viselése a partnerekkel egy légtérben tartózkodó munkavállalók számára is kötelező,

– biztosítani kell legalább 1,5 méter védőtávolságot a partnerek és a munkavállalók között.

– folyamatosan emlékeztetik partnereiket a bejárati ajtókhoz kihelyezett kézfertőtlenítők használatára is.

A cég vezetése a továbbiakban is kéri partnerei megértését és együttműködését a vásárlóik és kollégáik egészségének megőrzése, a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában.

Karácsonyfa – régi hagyományok, új szokások

2025. december 22. 05:40

A karácsony legelterjedtebb jelképe a feldíszített fenyőfa, amely ebben a formájában egy újabb keletű szokás a téli keresztény ünnepkörben.

Legfontosabb élelmiszercímkék és jelentésük

2025. december 20. 05:40

A termékcímkén megkülönböztető jelzések, bizonyos esetekben lényeges számadatok szerepelnek, amelyek együttesen csak arra a terméktípusra jellemző tulajdonságokat jelölnek.

Az élelmiszer-védjegyek jelentősége

2025. december 16. 05:40

Az élelmiszerek csomagolásán sokféle jelölés jelenik meg, amelyek a termék előállításának, életútjának, vagy akár csomagolásának minősítését is jelzik.

Vigyázzunk a tűzifacsalókkal!

2025. december 11. 05:40

Tűzifa vásárlás előtt erősen javasolt, hogy minden esetben ellenőrizzük a hirdetésben vagy a hirdető weboldalán feltüntetett adatokat.

Készüljünk fel időben a repceormányosok elleni védekezésre!

2023. január 30. 10:12

Korán, már februárban elkezdődik a repceormányosok betelepedése, tojásrakása.

Mikroorganizmusokkal egy fenntarthatóbb jövőért, avagy az Agro-ökológiai Program

2023. február 14. 14:12

A mikroorganizmusok és növények kapcsolata már egy régóta ismert és kutatott jelenség, azonban ezt a kapcsolatot sokan nem tekintik elég jelentősnek.

Dell” Agro Plus – zöldtömegnövelés a vegetáció elején

2021. március 19. 15:07

A biostimulátorok – többek között – arra hivatottak, hogy a növények természetes életfolyamatainak, támogatásával tompítsák a kedvezőtlen talaj- vagy környezeti hatásokat, megadva az esélyt a terméspotenciál kiaknázásához a kevésbé optimális feltételek mellett is. Ne felejtsük el, hogy a biostimulátorok megválasztása érzékenyebb feladat, mint a növényvédő szereké vagy a hagyományos lombtrágyáké! Összetételük és hatásuk ismeretében csak a megfelelő növényi fenofázisában való kijuttatásuk hozhatja a várt eredményt.

A repce tápanyag-dinamikája, avagy az intenzív tápanyagfelvételi időszakoknak megfelelő tápanyag-kijuttatás

2025. augusztus 27. 17:10

A repce termését és olajtartalmát döntően befolyásolja a precízen időzített, komplex tápanyag-utánpótlási technológia.