Agrárközélet
Agrárközélet

Húzzon haza!

Húzzon haza!

Agrofórum Online

Fizessen elő vagy váltsa meglévő nyomtatott, illetve digitális éves előfizetését 2019. január 23. és 2019. október 31. között kombinált előfizetésre, mert most szaklapunkat nyomtatott + digitális formában megrendelő olvasóink között egy PRONAR T653/1 pótkocsit sorsolunk ki a DORKER Kft. jóvoltából.

Fődíj: PRONAR T653/1 pótkocsi a DORKER Kft. jóvoltából

A Pronar vállalatot majdnem 30 éve alapították Narew-ben, Lengyelország északkeleti Podlasie régiójában. Mára a Pronar Lengyelország mezőgazdasági, kommunális és közlekedési ágazat gépgyártásának megkérdőjelezhetetlen vezetője körülbelül 50 % piaci részesedéssel. Világszinten pedig egy jelentős szereplő a mezőgazdasági és kommunális gépek kerekeinek gyártásában, pneumatikus és hidraulikus rendszerek, pótkocsi alvázak, acél vázszerkezetek és műanyag alkatrészek gyártásában. A legmagasabb minőséget biztosítja a több mint 70 gyártmány előkészítő és 180 mérnök. Számos piacvezető termékével és megoldásával a Pronar új trendeket határoz meg a mezőgazdasági technológiákban, a kommunális szolgáltatásokban és a hulladékgazdálkodásban.

Az előfizetői játékunk főnyereménye, a PRONAR T653/1 egy kéttengelyes, 5000 kg teherbírású, három oldalra billenthető mezőgazdasági pótkocsi. Ez a típus már évek óta gyártásban van, és erős és tartós felépítés jellemzi.

MŰSZAKI ADATOK: T653/1

Hivatalosan megengedett össztömeg [kg]: 7105

Teherbírás [kg]: 5000

Üres tömeg [kg]: 2105

Rakodótér térfogata [m3]: 8,2

Rakodótér felülete [m2]: 8,2

Rakodótér belső hossza [mm]: 4010

Rakodótér belső szélessége [mm]: Trapéz alakú, 2010/2060

Méretek, hossz/ szélesség/ magasság [mm]: 6140/2230/2130

Oldalfalmagasság [mm]: 500+500

Padló/oldalfalak vastagsága [mm]: 4/2

Rakfelület magassága, a talajtól mérve [mm]: 1120

Nyomtáv [mm]: 1600

Felfüggesztés: Parabola-laprugók

Gumiabroncsok : 11,5/80-15,3

Maximális sebesség [km/h]: 30

Billentőrendszer: 3 oldalra

Teleszkópos munkahenger (dugattyúlöket/ olajtöltés/ üzemi nyomás): 1300 mm/ 8 l/ 160 bar

Minimális vonóerőigény [LE/kW]: 41,6/30,6

Billentési szög (hátra/oldalra) [°]: 42/46

A nyereményjátékban való részvétel feltételei

A fődíjért

A fődíjért azon olvasóink szállhatnak „ringbe”, akik 2019. január 23. és 2019. október 31. közötti időszakban kombinált Agrofórum (nyomtatott + digitális) előfizetési csomaggal rendelkeznek!

A meglévő nyomtatott, ill. online előfizetések kombinált csomagra történő átváltásának lehetőségét minden már meglévő olvasónk számára biztosítjuk.

Az előfizetői csomagváltás szaklapunk nyomtatott változatát olvasóknak mindössze 2.000 Ft-ba kerül.

Azoknak, akik eddig csak digitális változatban olvasták az Agrofórumot, a csomagváltásért 4.000 Ft-ot kell fizetniük.

Míg az új előfizetőknek a kombinált előfizetői csomagot 10.000 Ft-os áron kínáljuk.

A csomagváltást, ill. az új előfizetést egyszerűen és kényelmesen intézhetik az olvasószolgálatunkon: (tel: +36706778017, olvasoszolgalat@agroforum.hu),

vagy honlapunkon (www.agroforum.hu/elofizetes) keresztül.

A különdíjakért

A különdíjakat azok között sorsoljuk ki, akik 2019. január 23. és 2019. október 31. között regisztrálnak, vagy a már meglévő regisztrációjukat frissítik honlapunkon, a www.agroforum.hu-n.

A nyereményjáték sorsolása: 2019. novemberben, közjegyző jelenlétében.

Különdíjaink:

1.különdíj:

40 liter PROPULSE gombaölő szer a Bayer Crop Science jóvoltából

A Propulse a Bayer saját fejlesztésű hatóanyagait tartalmazza. Közülük a fluopiram sejtlégzés gátló és felszívódó hatóanyag. Kijuttatás után egy része a növény felületén marad, egy része pedig behatol a növénybe és ott transzlaminárisan és akropetálisan áramlik szét. Ennek köszönhetően a levélfonákot is védi. A fluopiram SDHI hatása a gombák életműködésének csaknem minden fázisát érinti: elmarad a spórák csírázása, gátolt a spóratömlő megnyúlása a levél felszínén. Leáll az appresszóriumok képződése, a gomba nem képes behatolni a növényi szövetekbe. A Propulse másik hatóanyaga, a protiokonazol szterol bioszintézis gátló, DMI-hatású szisztemikus triazol fungicid. Szintén felszívódó tulajdonságú: a permetlével borított levélfelszínről folyamatosan a levél belsejébe kerül, ahol gyorsan és egyenletesen terjed szét. Hatásmódja szerint a protiokonazol az azol-csoportba tartozó gombaölő hatóanyag, amely gátolja a gombák ergoszterol-bioszintézisét. Gátolja az appresszóriumok, hausztóriumok képződését, a micéliumok növekedését, és a spóraképződést. A gombák ellen hosszú preventív hatásával tűnik ki, de kuratív és eradikatív hatása is jó.

2.különdíj:

10 hektár kukorica és 10 hektár repce hibrid a DEKALB jóvoltából – Ön választhat!

3.különdíj

3 tonna NAC 27 N műtrágya a Borealis L.A. T GmbH jóvoltából

Koncentrált, hatékony és mindenhol alkalmazható – az NAC 27 N (mészammonsalétrom) a vezető nitrogénműtrágya. Az NAC 27 N minden növénykultúrában és minden talajon alkalmazható, mivel az összes nitrogén-monoműtrágya közül ennek a legkisebb a talajsavanyító hatása. A kiváló fizikai minőség biztosítja a stabilitást tárolás és kezelés során. A tápanyagok többsége vízben oldódó formában van jelen, így azonnal elérhető a növények számára. A tápanyagok könnyen diffundálnak, akár a talaj nedvességtartalma révén is. Kiváló szóráskép!

4.különdíj

500.000 Ft értékű Natural Force biostimulátor a KITE Zrt. jóvoltából

A Natural Force egy rendkívül magas (47%) aminosav tartalommal rendelkező növénykondícionáló készítmény. Ezen aminosav tartalom nagy része a növény szempontjából kifejezetten értékes úgynevezett szabad aminosav. A szabad aminosavak magas aránya a gyártástechnológián alapul, mely során a termék alapanyagát biztosító növényi fehérjéket egy biológiai folyamat segítségével aminosavakra bontják szét.

Az enzimatikus hidrolízis során a fehérjék közötti peptidkötések fölszakadnak kialakítva így a rendkívül stabil és egyben jól oldódó szabad aminosavakat. A szabad aminosavak keletkezése során úgynevezett másodlagos metabolitok (vitaminos, fitohormonok) keletkeznek, mely tovább növelik a termék biostimulátor hatását.  A Natural Force keverhetőségét tekintve kiemelkedő tulajdonságokkal bír, ebből következően növényvédelmi kezelésekkel könnyen összekapcsolható. A KITE Zrt. saját kísérleteiben, különböző növénykultúrákban eltérő termőhelyi körülmények és évjáratok mellett is kiemelkedően termés többletet eredményezett.

Intenzívvé kellene tenni a gyepgazdálkodást

2019. április 25. 14:03

Jelenleg a gyepek mindössze három százalékát kezelik szerves és műtrágyával, az öntözött területek nagysága pedig elenyésző, mindössze 35 hektárt tesz ki, ezért törekedni kell a tápanyag-utánpótlás és az öntözés kiterjesztésére is.

Kiugróan emelkedett az agrártermékek termelői ára

2019. április 25. 10:46

Az árak szárnyalását a növénytermesztési és kertészeti termékek februárban és az év első két hónapjában egyaránt 13,1 százalékos drágulása okozta.

Új neve van az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének

2019. április 25. 07:46

A FÉSZ tagjai évi 1800 milliárd forint bruttó termelési értéket állítanak elő, a hazai mezőgazdasági árutermelés 50-55 százalékát vásárolják fel, az iparágban alkalmazott hazai munkaerő 75 százalékát foglalkoztatják.

Sikeresek a hazai agrárcégek az orosz piacon

2019. április 24. 10:16

Nemrég orosz sajtóhírek szerint felmerült az orosz embargó esetleges szigorításának lehetősége is, ami igen érzékenyen érintené Magyarország és az uniós országok eddig még nem korlátozott tenyésztési célú szarvasmarha kivitelét is.

KITE: közelebb a partnerekhez

2018. december 11. 12:11

20-ra nőtt a KITE Zrt. alközpontjainak száma. Ünnepélyes keretek között, a cég vezetőinek és partnereinek körében nyílt meg a legújabb aszódi bázis a Céhmester úton.

Racionálisabb kijuttatás, magasabb hozamok - Precíziós gazdálkodás a Búzakalász Kft.-nél

2019. március 6. 18:46

A Fejér megyei Búzakalász Kft. Füle település térségében működik 1400 hektár bérelt területen, ami mellett 700 hektáron teljes integráció is zajlik. Az őszi búza, az őszi árpa, a napraforgó, a repce és a kukorica mellett termesztenek cukorrépát, és zöldborsó vetőmag előállítással is foglalkoznak. Emellett a cég egy sertésteleppel is rendelkezik, ahol korábban tenyésztés, ma azonban csak hizlalás történik.

Gépészet Videó

KITE: Legyen a vízügy szívügy!

2018. április 19. 07:34

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. vezetője az aszály- és belvízkárok mérséklésének érdekében.

A John Deere frissíti az 5M traktorcsalád tagjait

2018. április 5. 07:09

A John Deere 5M sorozat tagjai Európában a legnagyobb példányszámban értékesített traktortípusok egyike