A hibridbúza igényeit ki kell szolgálni

A hibridbúza igényeit ki kell szolgálni

Agrofórum Online

A növény igényeit ki kell szolgálni. Ezzel a filozófiával már évtizedes múltra tekint vissza a hibridbúza-termesztés a Naki Mezőgazdasági Zrt.-nél. Mindez egyetlen kérdés megvizsgálásával kezdődött. Hogyan lehet fokozni a búza termésmennyiségét a meglévő termőhelyi adottságok ismeretében? A választ végül a hibridbúzában találták meg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A makói hagyma és termesztése - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. július 5. 16:41

Sipos Gazda ezúttal Makóra látogatott el, ahol Zsótér Gézával a makói hagymáról és annak termesztéséről beszélgettek.

Vadkárok szemléje és megelőzésének lehetőségei Sipos gazda szemével

A tavaszi vetésű növények baja nemcsak a talajlakó kártevőkkel gyűlik meg, hanem a vadkárral is. A nyulak, hörcsögök, madarak jelenléte és kártétele helyenként olyan nagy fokú lehet, hogy a gazdálkodó bizony meggondolja, hogy helyet adjon-e a napraforgónak a vetésforgóban.

ARBOS MS 8130 vetőgép - Precíz, pontos kukoricavetés a DM-Kerrel

01:31

ARBOS MS 8130 vetőgép - Precíz, pontos kukoricavetés a DM-Kerrel

2019. május 8. 08:39

A DM-Ker Kft. által forgalmazott ARBOS MS 8130 hatsoros szemenkénti vetőgép előnye, hogy nagyon kompakt, és az erőgéphez képest kicsi a túlnyúlása. Ezeknek köszönhetően az eszköz kisebb teljesítményű traktorral is vontatható, így a munka kevesebb üzemanyag-felhasználást eredményez, illetve a talaj tömörödése is csökkenthető.

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

01:17

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

2019. február 1. 06:14

A HARDI SafeTrack funkcióval nem kell kompromisszumot kötnie a szűk fordulási sugár, vagy a stabilitás terén. Ez minimális taposási kárt biztosít biztonságos és kezelőbarát működéssel kombinálva. Egy számítógép folyamatosan figyeli a haladási sebességet és a fordulási sugarat annak érdekében, hogy a nyomkövető rendszer által végrehajtott korrekció mindig a lehető legbiztonságosabb legyen.

Facéliatermesztés vadvédelmi szegéllyel, méhekkel, biodiverzitással

2021. július 14. 09:42

„Én mezőgazdasági vállalkozó vagyok és mellette vadász is. A Kesző és környéke Vadásztársaság tagjaként fontosnak tartom a környezetünk védelmét. Ezért is foglalkozok az apróvad megóvásával, a biodiverzitás növelésével. Én magam is tapasztalom, hogy egyre kevesebb a bogár, egyre kevesebb a méh, a facélia azonban vonzza a rovarokat, amivel így táplálékot tudok biztosítani az apróvad számára. A fácán, a mezei nyúl, de az őz védelmét is szolgálja, ha van elég táplálék és búvóhely a területen, ezért ezt a szempontot is figyelembe veszem a gazdálkodás során”

Itt a legújabb Väderstad Carrier rövidtárcsa - Bemutatkozott az XT Marcaliban

2022. augusztus 18. 08:42

Mindent ellepő porfelhő nélkül, viszonylag nedves talajon tarthatta meg szántóföldi roadshow-jának utolsó gépbemutatóját a Väderstad. Marcaliban a tarlóhántástól egészen a repce vetéséig bemutatták a szárazságban, aszályban ajánlott talajművelési technológiákat.

Az őszi gyomirtás tavaszi tapasztalatai

2021. április 13. 10:20

Gyommentes sorközök, egységes, egészséges állomány. A Jászladány határában fekvő búzatáblán a JÁSZ-FÖLD Mezőgazdasági Zrt. szakemberei 2020-ban őszi gyomirtást alkalmaztak. A látvány magáért beszélt, a klímaváltozás okozta kihívásokra, a gyomflóra változásaira a viszonylag új technológiai elem már az első évben hatékony választ adott.