Fenntartható napraforgó és kukorica talajművelés nélkül

Agrofórum Online

A 2020-as no-till kukorica kísérletek táblaátlaga hektáronként nettó 11 tonna lett, a 33 hibridből 23 hozott efölötti eredményt, a legjobbak pedig valamivel a 13 tonna/hektár hozam fölött álltak meg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Regeneratív forradalom? - Gyakorlati oktatási programot indít a Talajmegújító Gazdák Egyesülete

2023. február 13. 07:57

A regeneratív, talajmegújító termelési módszerek alkalmazása hazánkban - sok más országhoz hasonlóan - még gyerekcipőben jár.

Így készül a zöldségpalánta - tápkockázó vetőgéppel

2021. február 19. 11:55

Amíg a hidrokultúrás technológia számára előállított uborkapalántát kézzel, addig például a talajos paprikát, a zellert, a salátát, a dinnyeféléket, minimális mennyiségben a talajos paradicsomot és talajos uborkát vagy a jelentős tételben készülő káposztafélék magját egy speciális tápkockázó vetőgéppel vetik el az Árpád-Agrár Zrt. szegvári telephelyén. De hogyan is működik a szinte teljesen automata rendszer? Ezt is eláruljuk!

A legújabb és a legnépszerűbb Hardi permetezőgépek Mezőfalván

2022. június 29. 20:36

Gondoljon a jövőre, rendelje meg előre. Ez volt a Hardi egyik legfontosabb üzenete a 2022-es NAK Szántóföldi Napokon, hiszen az ismert piaci problémák, a háború miatt érdemes mielőbb leadni a permetezőgép-megrendeléseket. Csúszások ugyanis már most vannak a dán gyártónál is - elsősorban a beszállítói és nyersanyag-gondok miatt.

A moníliás gyümölcsöt tegyük-e komposztálóba?

04:54

A moníliás gyümölcsöt tegyük-e komposztálóba?

2024. október 10. 13:40

A monília által fertőzött körte vajon komposztálható? Van-e védekezési lehetőségünk a gyümölcsök kései éredő fázisában? Zsigó György növényorvos válaszol.

Megérkezett az első mezőgazdasági robot Magyarországra - Bemutatjuk a Robotti autonóm eszközt

2022. június 8. 11:48

Az autonóm mezőgazdasági robotok már nem a jövőt, hanem a jelent képviselik - ezt bizonyította, hogy a NAK Szántóföldi Napokon bemutatkozott a dán Robotti, ami 10 hetes gyártási idővel már rendelhető, és használható számos munkaműveletre - például mechanikai gyomirtásra.

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

4:41

Mi okozott fejfájást az almatermesztőknek idén?

2023. szeptember 20. 09:55

Mit hozott az idei év, és vajon megóvható az almaültetvény a jelenlegi, európai uniós szintű növényvédőszer-hatóanyag kivonások mellett? Hazánkban az Európai Uniós egyéb országokéhoz hasonlóan, szintén szűkül az alma termőterülete, bár sokkal drasztikusabb mértékben: míg az ezredfordulón 42.000 ha volt hazánkban, addig szűk negyed évszázad alatt az almatermő terület megközelítőleg felére, 20.500 ha-ra csökkent.