Magas terméspotenciál, rendkívüli stabilitás repcében

Magas terméspotenciál, rendkívüli stabilitás repcében

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Április végén sárgába borult a Vas megyei Bozzai határa, a repce fajtasorokat már messziről látni lehetett. Ebben kaptak helyet a KWS Magyarország Kft. legnépszerűbb, és legújabb hibridjei - többek között a Cristiano és Feliciano KWS. A bozzai termelőnél a Triangle után nagyüzemi szinten, jelentős területen a korábbi kedvenc Hybrirockkal, valamint az elmúlt évek egyik legkiválóbb repcéjével, az Umberto KWS-szel lehet találkozni. Az új hibrideket azonban folyamatosan próbára teszik, amit a fajtasor is bizonyít. Itt mutatta meg meggyőző előnyeit az Umberto KWS is néhány éve.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

"Mindig a Vízügy kapja az első pofont" - Lábdy Jenő az ágazatok összefogásáról

2023. január 31. 14:24

Minden gazdálkodó a bőrén és a területein érezte, hogy a 2022-es év jelentős részében sokkal kevesebb csapadék hullott az átlagosnál, miközben a hőmérséklet is magasabb volt a megszokottnál.

Lehet napraforgót termeszteni talajművelés nélkül?

2020. november 6. 08:31

Szeptember végén egy Somogy megyei no-till napraforgótáblában így kezdte meg a munkát Berend Ferenc kombájnja. A kukoricával és a kalászosokkal ellentétben az olajos növény termesztésében nem kedvezőek a 2020-as gyakorlati tapasztalatok a talajművelést szinte teljesen elhagyó technológiával. Vityapusztán a termésátlag ezúttal alig érte el a hektáronkénti 3 tonnát, aminek okát a három éve min-till és no-till rendszerben termelő gazdálkodó még keresi. Ez az eredmény ugyanis most először alulmaradt a művelt területekkel szemben.

Permetezőgép-vizsgáló mobil állomás - Permetezőgépek kötelező műszaki vizsgája (I. rész)

2019. november 22. 13:17

A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet értelmében az Európai Unió területén az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken műszaki felülvizsgálatot kell végezni. Az időszakos vizsgálat a gép első forgalomba hozatalát követő öt éven belül egy alkalommal esedékes, ezt követően háromévente szükséges megismételni. De hogyan is kell elképzelni egy mobil bevizsgáló állomást? Az Agrofórum videósorozatának első részében ezt mutatjuk be.

I. REL-EXPO beszámoló: A Covid is visszaigazolás a kistermelőknek: szükség van rájuk!

2021. július 4. 21:01

2021. június 25-én rendezték meg Gödöllőn az I. REL-Expot. Az I. Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia egy rendhagyó esemény, amelyen olyan szervezetek, cégek mutatkozhattak be, akik segíteni tudják a REL-ben értékesítő termelőket és a velük együttműködésben dolgozó REL segítőket. A kiállítás mellett a SMARTCHAIN „Okos megoldások a rövid ellátási láncokban” HORIZON 2020 kutatás-fejlesztési projekt záró konferenciája zajlott, melyen neves szakértők mondták el tapasztalataikat a témában.

Heroikus küzdelemmel védik a vadászok a házi sertések állományát - FeHoVa 2020 gazdálkodó szemmel

2020. február 19. 16:46

Számos mezőgazdasági kérdést is érintett a 2020-as FeHoVa - Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás, amelyek közül messze kiemelkedett az afrikai sertéspestis ügye. A Kárpát-medence vadászainak legnagyobb találkozóján Dr. Nagy István agrárminiszter például köszönetet mondott a vaddisznók gyérítésében résztvevőknek.

Öntözni lehet jól, de még jobban is! - Mire van szükség a KITE öntözési szaktanácsadásához?

2023. március 1. 15:34

Az 50 éves jubileumát ünneplő KITE Zrt. a különleges alkalom kapcsán is a jövőbe tekint, így nem véletlen, hogy az AGROmashEXPO-n jelentették be: a már jól ismert Precíziós Gazdálkodás Rendszerük, vagyis a PGR digitalizált adatokra támaszkodó öntözési szaktanácsadással bővül.

Repcearatás a kavicsbányák szomszédságában

2020. szeptember 24. 18:20

Repcét arattunk Igriciben néhány magvas gondolattal. Sokan gondolkodnak azon, hogy felhagynak a repcetermesztéssel, a Kiss testvéreknél is a legnagyobb költsége egyértelműen ennek az olajos növénynek van. Eközben nagy probléma lesz a növényvédő szerek kivonása, de az sem megnyugtató, hogy tavasszal nagyjából 10 milliméter eső hullott.