COVID-Agrár
COVID-Agrár

A koronavírus miatt bajba kerülhet egy étterem és süteménylánc is

A koronavírus miatt bajba kerülhet egy étterem és süteménylánc is

Agrofórum Online

A Cheesecake Factory amerikai étteremlánc, amely sütőipari teremékeket is forgalmaz tájékoztatása szerint képtelen lesz a bérleti díjak kifizetésére április 1-én.

A társaság vezetése türelmet kért a bérbeadóktól, miután a koronavírus járvány miatt nem tud miből fizetni a vállalat – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. Nyitás előtt 15 százalékos mínuszban volt az árfolyam, ami nap végére 4,2 százalékos pluszban zárt csütörtökön. Pénteken újabb 17,7 százalékos zuhanás következett az árfolyamban, amely így 16,19 dollárra csökkent. Utoljára 2009 áprilisában járt hasonló szinteken a kurzus a 208 étteremében több mint 46 ezer embert foglalkoztató cégnél, amelynek 730 millió dollár a tőzsdei kapitalizációja az Investing adatbázisa szerint.

A Cheesecake Factory kínálatában a sütemények és egyéb pékáruk mellett éttermi ebéd és vacsora is szerepel. Az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek esti adatai szerint összesen több mint 97 ezer fertőzöttet tartottak nyilván és már csaknem 1500-an hunytak el a vírus következményei miatt. A fertőzések száma azonban egyes térségekben – például az északnyugati Washington államban, a keleti parti Massachusettsben vagy a déli Louisianában – rohamosan emelkedik az adatok szerint. A louisianai New Orleans mellett kifejezetten romlik a helyzet az északi Chicagóban és Detroitban is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Már most elkezdték a karácsonyi sütemények készítését

2023. augusztus 20. 05:40

Még magas nyári hőmérséklet uralkodik mindenfelé, de Németországban az Érchegység és Drezda első pékségei már stabilan a karácsonyra koncentrálnak. Náluk már az első stollenek kerülnek a sütőbe.

A mézeskalács színes története

2023. december 21. 14:10

A hagyományos karácsonyi sütemények sorában talán a legfontosabb szerepet a mézeskalács tölti be, hiszen az elkészítésébe, díszítésébe akár a legkisebbek is bevonhatók, az illata pedig, egybeolvadva a fenyőfa illatával, utánozhatatlan hangulatot teremt. De honnan ered a mézeskalács-készítés hagyománya?

Majomkenyér

2018. január 26. 10:32

Ez az az édesség, amiről mindig a gyerekzsúrok jutnak eszembe.

Klasszikus lekváros linzer

2018. március 16. 09:18

Nagymamám minden családi összejövetelre sütött egy adag lekváros linzert.