COVID-Agrár

Nincs bizonyíték arra, hogy élelmiszer-kereskedelem miatt jobban terjedne a koronavírus

Agrofórum Online

Nincs érdemi bizonyíték arra, hogy a koronavírus az élelmiszer-kereskedelem révén jobban terjedne a világon, és az ilyen híreket is "minimalizálni kell" – hangsúlyozta Maximo Torero Cullen, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet, a FAO-nak a közgazdásza szerdán.

A FAO korábban kijelentette, hogy nem látja a fő élelmiszer-termelő, exportőr országokat az új koronavírus forrásának – mondta a szakember a Global Grain konferencián.

Kína szerint a vírust 20 ország termékeinek csomagolásán találták már meg, de a nemzetközi tisztviselők szerint az ázsiai ország hatóságai által benyújtott bizonyítékok hiányosak és összességében káros hatást gyakorolnak a nemzetközi kereskedelemre – számolt be a Thomson Reuters hírügynökség.

Szerdáig világszerte 55 578 685 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 337 559, a gyógyultaké pedig 35 739 244 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. A fertőzés 191 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi egészen pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

Rekordszinten a teafogyasztás a koronavírus miatt

2021. október 29. 05:47

Különösen a gyógyteák és a gyümölcsteák örvendnek egyre nagyobb népszerűségnek, és négy százalékos értékesítési növekedést értek el.

Új szabályokkal szeretné hatékonyabban csökkenteni az élelmiszer-pazarlást az EU

2023. július 23. 08:10

Az EU-ban évente csaknem 59 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik – fejenként körülbelül 130 kilogramm.

Tovább emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak

2019. június 6. 14:04

Májusban jelentősen drágultak a tejtermékek, a gabona- és a húsfélék ára pedig enyhén nőtt, miközben a cukor és a növényi olajok ára csökkent.

Mindenki remegve szereti

2020. december 31. 08:24

Gondolta volna, hogy kocsonya evésével álmodni rossz végzet, mivel nehéz esztendőt, nehéz sorsot jelez, esetleg küszködést egy városbíróval vagy vámszedővel?

Piskótagyártó a felvásárlási láz egyik nyertese

2020. május 12. 11:17

A többek között az Egyesült Államokban rendkívül népszerű, vaníliakrémmel töltött ostya, a Twinkies-t is gyártó vállalat 14 centes egy részvényre jutó nyereségről számolt be, így 1 centtel felülteljesítette a várakozásokat.