Gazdahely
Gazdahely

Kistermelői ajándékok karácsonyra

Kistermelői ajándékok karácsonyra

Agrofórum Online

Hamarosan elérkezik a kereskedelem legpörgősebb időszaka és egyben (amennyiben a saját oldalunkat is nézzük) a lehetősége annak, hogy a pénzünkkel „szavazzunk”. Arra szavazunk, hogy a multik szeptember óta csillivilli módon csalogató termékeivel lepjük meg szeretteinket, vagy idén adunk valami újat nem csak az ajándékozottaknak, hanem hazai kistermelőknek, akik szívből készítik termékeiket?

Egyébként is divatja van a ’gasztro’ szóval kezdődő bárminek… gasztrohobbi, gasztrofeszt, gasztroblog, gasztrovlog, gasztroshow… Dobjuk fel az ünnepet gasztroajándékokkal!

Mielőtt a nagy adventi „hajrá” beindul, nézzenek szét ezeknél a lelkes kistermelőknél.

  • A pannonhalmi Zümi méhészet családi vállalkozás: az apa irányítása alatt, az anya szerető gondoskodása mellett közös erővel telnek meg az üvegek a természet ízeivel. A Zümi méhészet exkluzív 2019-es karácsonyi degusztációs csomagjában a mézek legjobbjai kaptak helyet. A fertőtlenítő és nyugtató hatású, vitaminokban gazdag, mindig népszerű akácméz mellé került a kollekcióba kakukkfűvel érlelt gyógynövényes méz is. A desszertmézek közül epres és csokoládés krémmézeket kóstolhat a megajándékozott.

Hol találja meg a Zümi méhészet termékeit? Fb: @zumimeheszet; https://www.zumimeheszet.hu/webaruhaz/

  • A Gourmet & Delicious márka igazán közel áll a szívemhez, így bátran ajánlom a termékeiket. A kis családi manufaktúra története 2015-re vezethető vissza, amikor megvették első földjüket és elvetették az első vetőmagot Tabdiban. Mi lett belőle pár évvel később? Nemzetközi díjnyertes különleges lekvárok, chiliszószok ezerféle variációja, kenyérre kenhetők és mindenféle szemszájnak ingere, valóban gourmet különlegesség. A Gourmet & Delicious Manufaktúra minden évben szebbnél-szebb dobozokkal készül, hogy egyedi ajándékkal lephesse meg szeretteit!

Hol találhatóak a Gourmet & Delicious termékek? Fb: @gourmetanddelicious; https://www.gourmetanddelicious.hu/

  • A közel 30 éves gazdálkodói múlttal rendelkező Sudár-birtok az egyik legismertebb fűszertermesztő hazánkban. Egy hagyományos értékrenden alapuló modern, családi gazdaság, ahol egy több, mint hat hektáros fenntartható gazdaságban szántóföldi növénytermesztés mellett fűszer- és gyógynövénytermesztéssel foglalkoznak. Gyógynövényeiket, teáikat, fűszereiket maguk szedik és dolgozzák fel kézzel. Ökológiai gazdálkodásból származó gyógy- és fűszernövényeik, teakeverékeik karácsonyi díszcsomagolásban kaphatóak.

Hol találhatóak a Sudár-birtok termékei? Fb: @sudarbirtok; http://sudarbirtok.hu/

  • A balástyai Évkerék Ökotanyán két hektárnyi területen teremnek a homoktöviscserjék, melyeknek gyönyörű, narancssárga bogyóiból homoktövisvelőt és mag-héj őrleményt készítenek. Ezzel a különleges, finom szuper-gyümölccsel nem csak a téli időszakra vértezhetik fel magukat a betegségek ellen, egész évben remek vitamin- és tápanyagforrást biztosít. Tökéletes választás azok számára, akiknek az egészség mellett a fenntarthatóság is fontos szempont, és szívesen támogatják a kistermelőket, és a kisgyermekek mellől otthonról dolgozó édesanyákat.

Hol rendelheti meg az Évkerék Ökotanya termékeit? Tel.: 06/70-670-32-55; E-mail: evkerek.okotanya@gmail.com; ÉVKERÉK HOMOKTÖVIS – A gyógyító gyümölcs Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/233739687517672/

  • A Neked Terem csapata pedig nem csak a karácsonyi gasztroajándék beszerzésében segíthet, hanem a karácsonyi menü legjavát is letehetik az asztalra, hiszen ők azok, akik az ország több kistermelőjét összefogva a termelőtől az asztalra juttatják el a hazait. Itt nem kérdés a minőségi alapanyag, ahogyan a környezettudatosság sem, de kifejezetten biot is találhat a termékeik között, aki éppen arra vágyik. Karácsonyi ajándékdobozaik között pedig a csokoládés, a cukormentes, a fűszeres mellett igazi, fullextrás „legjava” díszdobozt is találnak. Ha tőlük vásárolnak, egyszerre támogatnak több lelkes hazai kistermelőt!

Hol találhatók a Neked Terem termékei? Fb: @nekedterem; https://www.nekedterem.hu/A fenti válogatás természetesen csak egy apró merítés egy hatalmas és színes világból: a hazai kistermelők munkáiból. Érdemes csemegézni belőlük, támogassanak vásárlásukkal hazai lelkes termelőket!

A cikk NEM fizetett reklám!

 

E-vény szolgáltatás az Agromediumban

2019. október 27. 08:48

Tavaly már bemutattam az Agromediumot, amely (túlzás nélkül állítom) a legesleghasznosabb applikáció a gazdálkodók számára, hiszen segítségével gyorsan, könnyen és offline kereshető a megfelelő növényvédő szer.

A pH hatása a permetezés hatékonyságára

2019. október 20. 08:38

Amikor azt hallom egy termelőtől, hogy nem használ a szer, vagy azt tapasztalom egy szaktanácsolt területen, hogy valóban nem úgy hat az a hatóanyag, ahogyan elvárnánk; akkor két dologra kell gondolnunk hibalehetőségként. Az egyik a kijuttatási technológia (mikor, hogyan, mivel, stb.) s miután ennek gyorsan utána lehet járni, jöhet a másik: a permetezéshez használt víz megfelelősége!

Időszerű MÁKos teendők – avagy ideje ránézni az ügyfélkapunkra

2019. szeptember 3. 13:11

A nyár vége felé célszerű ismét gyakrabban ránézni az ügyfélkapujára minden gazdálkodónak. Kezdenek landolni a MÁK-os értesítések tárhelyünkön, például azzal a felszólítással, hogy 10 napon belül igazoljuk a jogszerű földhasználatot.

A 10. Keceli Meggyfesztivál margójára - avagy az összefogásért kiállt minden oldal

2019. június 12. 04:36

Múlt hét végén került megrendezésre a jubileumát ünneplő Keceli Meggyfesztivál, melynek első napján egy igazán színvonalas szakmai konferencián lehettem első előadó és mint ebből adódik, egy kicsit a napi „kitárgyalnivaló” fő téma bedobója.

Mondja el a véleményét az ökológiai gazdálkodási pályázatról!

2018. október 8. 11:23

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2018. október 13-ig lehet megtenni a Széchenyi2020 honlap véleményezésre kialakított partnerségi fórumában.

Továbbra is kiemelten támogatják az ökológiai gazdálkodást

2019. június 5. 12:33

Az ökológiai gazdálkodás támogatását a kormány a következő tervezési időszakban is kiemelt feladatának tekinti.

80 milliárd eurós üzlet a biogazdálkodás

2018. március 20. 19:27

A fogyasztói igény növekedése mellett a gazdák kedve is egyre nagyobb a bioélelmiszer előllításhoz.

Rovarparazita fonálférgek: Az ellenségem ellensége a barátom – avagy a betelepíthető hasznos szervezetek (I. rész)

2018. április 19. 06:21

Az ökológiai gazdálkodás szépsége és egyben kihívása abban rejlik, hogy a rendelkezésre álló növényvédőszerek palettája igen szűkös.