9℃ 1℃
március 1. Albin, Albina, Leonita, Lea

Címke: Alaptrágyázás

alaptrágyázás

Szakcikkek / Zöldség

Mikor fejtrágyázzuk zöldségnövényeinket?

2019. június 9.

Szakcikkünk a trágyázás időzítésének és a tápanyagok megosztásának fontosságát ismerteti a szabadföldi zöldségtermesztésben.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Új év – változatlan feladatok!

2019. január 29.

Kipihenve az év végi ünnepeket, lassan mindenki kezdi tervezni az évet. Komplex feladatról van szó, növényvédelmi munkák összeállítása, vetőmag beszerzése, adminisztráció, vetésváltás stb. mellett a tápanyag-utánpótlás kérdéseire is megfelelő válaszokat kell keresni.

Szakcikkek / Növénytermesztés

A kukorica trágyázásáról

2018. december 31.

Más európai országokhoz képest itthon a kukorica alultrágyázott növénynek számít. A tápelemfelvételi dinamika függvényében szükséges alap- starter- és levéltrágyázással kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze az írás.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Az alaptrágyázás elmélete és gyakorlata

2018. november 28.

Beszélgetés Lajos Mihállyal, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetőjével.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Miért kell a kalászosoknak ősszel is tápanyag?

2018. szeptember 21.

Kísérleti eredményeink igazolják, hogy kukorica és napraforgó után megtérülő befektetés a magasabb hatóanyag-dózisú őszi alaptrágyázás.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Repce alapozás időben, magas minőségben!

2017. július 18.

Az elmúlt évek alapján minden figyelmet megérdemel a repce agrotechnikája, különös tekintettel az alaptrágyázásra.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Jutalmazzuk a megbízhatóságot, avagy megtérül a napraforgó műtrágyázása!

2017. február 28.

Az elmúlt években a napraforgó volt az egyik legmegbízhatóbb növényünk, értve ez alatt az ökológiai stressztűrést, illetve a pénzügyi megtérülést.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Alaptrágyázás – nem alapfokon!

2017. február 28.

A következő időszak egyik sarkalatos kérdése, a tavaszi vetésű kultúrák tervezése, elsősorban a vetőmag- és a tápanyag-ellátás területén.