A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik.

Hirdetés átugrása (X)
Tápanyag-utánpótlás

Repce alapozás időben, magas minőségben!

Agrofórum Online

Az elmúlt évek alapján minden figyelmet megérdemel a repce agrotechnikája, különös tekintettel az alaptrágyázásra. Az olajos növények, így a repce is a leggazdaságosabban termeszthető növények között szerepel, ezért is érdemes kiemelten foglalkozni vele. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az alaptrágyázás jelentőségét , a teljes technológiára gyakorolt hatását, amit a későbbiekben már semmilyen mértékben és formában nem lehet korrigálni, pótolni, javítani, kiegészíteni.

A Yara Hungária Kft által forgalmazott YaraMilaTM műtrágyacsalád minden szempontból ideális választás, akár a magas hatóanyag tartalom, a kiváló minőség, a széles NPK arány, vagy mezo-mikroelem kiegészítés oldalról nézzük. A három makroelem közül első helyen a nitrogént említve, a Yara termékek által biztosított 20-30 kg/ha mennyiség vetés előtt kijuttatva a kezdeti fejlődéshez elegendő, természetesen ha sok a szármaradvány, vagy nagyon intenzív az őszi fejlődés, akkor mindenképpen szükséges a kiegészítés, de ezt mindenkinek esetileg kell kezelni. A repce elsősorban kálium igényes növény, ezt kell összhangba hozni azzal a ténnyel, hogy a magyarországi talajok viszont foszforban gyengébben ellátottak. Az általunk kínált termékekben a legfontosabb P/K arány a 4:1, 1:1, 1:2, valamint az ezek közötti értékek, tehát minden kombináció megtalálható, amire magyarországi viszonyok között szükség lehet. A termékek több, mint 50%-a makroelem tartalmukkal is kiemelkednek a mezőnyből. Ezen felül még megemlíteném a kiváló minőségű foszfort, melynek a teljes mennyiségisége a növény számára felvehető formában található (víz-, és citrát oldható), ezen belül pedig átlagosan több, mint 85%-a könnyen és gyorsan, folyamatosan elérhető vízoldható rész. Ritkábban említjük, pedig igen fontos a különböző mezo- és mikroelem kiegészítés. A konkrét termékek közül első helyen a YaraMilaTM 9-12-25 szerepel, ez a termék követi legjobban a repce átlagos NPK igényét. A termékben 2% MgO, 6,5% kén-trioxid, illetve bór található még. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, amikor valaki a termékek hatóanyag árát hasonlítja össze, akkor ezt is vegye figyelembe, hiszen ezek tényleges, a növény számára értékes , felvehető mezoelemek). Másodikként említem a YaraMilaTM 8-24-24 összetételű alaptrágyánkat, amely a makroelemek mellett ként (5%), vasat, mangánt, cinket és bórt is tartalmaz. A termék népszerűségét igen jól mutatja, hogy ott, ahol egyrészről egy magasabb kálium igény jelentkezik, másrészt pedig rosszabb a foszfor ellátottság, leggyakrabban ezt a terméket választják. A széles P/K arányú termékek közt még egyet kiemelnék, mégpedig a YaraMilaTM 16-27-7 összetételt, amely 5% kén mellett cinket is tartalmaz. A termék kiemelkedő foszfortartalma a magas kálium ellátottság, vagy külön kálium kijuttatás mellett alkalmazandó. A fent említett termékek átlagosan javasolt dózisa 250-350 kg /ha között van, a megcélzott termés, a talaj tápanyag tőkéje, elővetemény, stb., függvényében.

Abban az esetben, ha már a nyárvége, ősz folyamán van lehetőség a nitrogén beszerzésére, minden alkalommal kérjen ajánlatot a magas minőséget képviselő YaraBelaTM család nitrogénes termékeire is, különös tekintettel a YaraBelaTM Sulfan-ra.

Zárásként két dologra hívnám fel a figyelmet, vásárlás előtt mindenképpen számoljon, elemezzen, hasonlítsa össze a termékeket részletesen, vagy hívja szaktanácsadó kollégáinkat.

Gyuris Kálmán
Yara Hungária Kft.
+36 30 383 9341

YieldON, a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor

Az utóbbi évtizedben jelentős változások zajlanak a szántóföldi növénytermesztés területén úgy világszerte, mint hazánkban.

Lehet, vagy szükséges másképpen csinálni?

A változó világ változó körülményei között nemcsak lehet, de szükséges is alkalmazni azokat a lehetőségeket, eljárásokat, melyekkel a jövedelmet stabilizálni, növelni lehet a fenntarthatóság mellett.

YieldON, a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor

A Valagro-nak, a biostimulátor-fejlesztés, -gyártás világviszonylatban is vezető piaci szereplőjének a legújabb fejlesztése a YieldON hozamnövelő készítmény.

Világújdonsággal lehet találkozni a Talajtáp standján

Világszerte újdonságnak számító innovatív talajvizsgálati technológiákkal is találkozni lehet a holland Talajtáp program standján az AGROmashEXPO-n.

Emelkedett a kukorica és a búza ára

A búzához hasonlóan a kukorica ára is nőtt a világpiacon. Az Argentínából származó termény exportára december 8. és január 12. között tonnánként öt dollárral 163 dollárra emelkedett.

2018. február 13. 11:50

Szakmai fórum a talajtípusra szabott gazdálkodásról - Szarvas

Az AGRO.bio Hungary Kft., a Syngenta Kft., a Yara Hungária, a Vaderstad Kft. és a Szent István Egyetem közös szakmai fóruma.

2018. február 2. 19:08