Címke: Bactofil

Bactofil

Szakcikkek / Talajélet

Cellulózbontás a BactoFil® Cell segítségével!

2019. szeptember 26.

A BactoFil Cell által kezelt, gyorsabban elbomló szármaradványok – 75-80%-os tömeg-csökkenéssel - hamarabb szolgálják a szerves anyag növekedést.

Szakcikkek / Talajélet

BactoFil® Kalászos az őszi kalászosok termesztés technológiájában

2019. szeptember 10.

A növénytermesztők legfontosabb feladata az évjárati körülményeknek megfelelően a növények számára a lehető minél optimálisabb feltételek kialakítása, amelyben a legnagyobb figyelmet a talajra kell fordítani.

Szakcikkek / Talajélet

AlgaTer® – az aszály „ellen” csak a talajban van válasz

2019. április 8.

Vállalatunk 2018-ban kezdte meg az AlgaTer® nevű új, fonalas talajalgát tartalmazó talajoltó anyag forgalmazását. A Klebsormidium bilatum zöldalga hazai talajainkban őshonos faj, fontos szerepet játszik a leromlott talajok életének „újraindításában”.

Szakcikkek / Talajélet

BactoFil + KITEStart – technológia, amelytől a kukorica csőre tölt!

2019. március 8.

Az AGRO.bio az elmúlt években a Demo Farm Projekt keretein belül és több termelő partnerénél is vizsgálta technológiáinak teljesítményét üzemi körülmények között. Az elvégzett értékelések megerősítették a korábbi évek tapasztalatát, azaz a talajoltás a növényekben rejlő genetikai potenciál kifejezésre jutását segíti, és az alkalmazott technológiai elemek hatását erősíti, támogatja.

Szakcikkek / Talajélet

A műtrágyák hatékonyságának növelése talajoltással

2019. február 12.

A szántóföldi növények közül a napraforgóról reagál a leglátványosabban a talajoltó technológiára. Az elmúlt három évben az AGRO.bio Demo Farm Projektjében résztvevő gazdaságoknál végzett vizsgálataink során a kezeletlen területhez képest átlagosan 11%-kal mértünk magasabb értékeket a talajoltásban részesült területen.

Agrárhírek / Agrárközélet

Közös nyilatkozat: AGRO.bio Hungary Kft. – TERRAGRO Kereskedelmi Kft.

2018. október 12.

Az AGRO.bio Hungary Kft. és a TERRAGRO Kereskedelmi Kft. ügyvezetői az alábbi nyilatkozatot adják ki a lent említett termékeikkel kapcsolatban.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

AGRO.bio technológia ajánlata az őszi kalászosok eredményes termesztéséhez

2018. október 11.

A talaj egy élő rendszer, amelyben okszerű talajműveléssel biztosítható a növények hiánytalan, egyöntetű kelését lehetővé tevő magágy.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

Mikrobiológiai önvédelem a repcében

2018. augusztus 15.

Egészséges növényállomány csak egészséges talajban nevelhető, illetve a talajhigiénia javításával a termelés biztonsága is növekszik. Napjainkban ebben nyújt segítséget a mikrobiológia technológiája.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

AGRO.bio Demo Farm Projekt 2016-2017 - A tények beszélnek helyettünk!

2018. január 19.

A mezőgazdasági mikrobiológiai iparágban egyedülálló adatbázis segítségével nyomon tudjuk követni termékeink hatáskifejtését a vegetáció során, értékelni tudjuk a különböző talajtípusok befolyásoló hatását, láthatóvá tudjuk tenni az évjáratok közti különbséget.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás