2022. szeptember 8.
A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.
2022. augusztus 8.
Kecskerágó bokrunkon ökölnyi nagyságú, leginkább karfiolra emlékeztető daganatszerű képződmény fejlődött. Mit tegyek vele? Gyógyítható a bokor?
2022. július 11.
A kutatók felhasználták a már jól ismert, Photorhabdus luminescens nevű baktériumot bizonyos, a növényeket megbetegítő gombák leküzdésére is.
2022. április 12.
A kukorica termesztésében is a vegetáció első fele meghatározó a termés szempontjából. Ha ebben a fázisban a növény a lehető legtöbb és legjobb támogatást kapja (stresszmentes fejlődés, gyommentes környezet, megfelelő tápanyagellátás, ideális környezeti feltételek), akkor javul a termésbiztonsága, növekszik a potenciális termés elérésének lehetősége.
2022. április 10.
Diófa oltványomnál a vezér vessző felső része elhalt. Visszametszettem, a belsejében barna elszíneződés látszott. Mit tudok tenni, vegyem ki a fát vagy tudom valamivel kezelni?
2022. február 3.
A BIOFIL Klíma talajoltó baktérium készítmény a legújabb innováció a mikrobiológiai talajoltó termékek körében. A terméket speciálisan a klímaváltozás szélsőséges hatásainak a talajban okozott kártételének mérséklésére fejlesztették ki. A termék 2021-ben került piacra, és mind a hazai mind a külföldi piacokon egyedülálló ilyen képességű, elő baktérium sejteket tartalmazó talajoltóanyag. Az első szántóföldi eredmények rendkívül biztatók. Ezért vettük fókusz alá a klímaváltozást szakmai kerekasztal keretében az AGROmashEXPO rendezvényén.
2021. december 30.
A mikrofauna szerepe elsősorban a nyers szerves anyagok elbontásában és a talaj felvehető nitrogénkészletének gyarapításában jut kifejezésre.
2021. június 23.
Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk a Bisnode objektív cégminősítése alapján már 5 éve a legjobbak között szerepel. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2021-ben a legmagasabb, AAA (tripla A) arany tanúsítványt kaptuk meg!
2020. december 30.
Nufarm hibrid technológiával egy növényvédelmi programon belül okszerűen használhatunk hagyományos és biológiai készítményeket a nagyobb élelmiszer-biztonság és a kisebb környezeti terhelés érdekében.