2025. augusztus 6.
Friss fügét termelt vagy vett? Így készítsen belőle lekvárt, aszalványt vagy fagyassza le – hogy később is élvezhesse az ízét!
2025. augusztus 2.
A befőzés sikere nemcsak a recepttől, hanem a sterilizálás módjától is függ. Összehasonlítjuk az 5 leggyakoribb eljárást.
2025. június 29.
Túl sok termett a kertben? Mutatjuk, hogyan őrizheti meg, dolgozhatja fel vagy cserélheti el a felesleget – ötletesen és kíméletesen.
2024. szeptember 8.
Ha alacsony savtartalmú termést szeretne tartósítani, a nagy nyomású befőzőedényben erre is lehetőség van. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket!
2024. szeptember 5.
Szeretné a kertben megtermelt, friss terményt az elkövetkező hideg hónapokban is élvezni? Érdemes a vízfürdőben tartósítást kipróbálni.
2024. augusztus 29.
Azoknak, akik nem tudnak alapanyagokhoz jutni, jó alternatívát jelenthetnek az ökopiacok, ahol garantáltan vegyszermentes a kínálat.
2024. augusztus 20.
Jön már a fákról a rengeteg gyümölcs, a kertben minden szüretelhető vagy szedhető, aktuális kérdés lett a befőzés, vagyis inkább a tartósítási eljárások sokasága.
2024. június 14.
Léteznek olyan természetes édesítőszerek, amelyek a befőzéshez a cukor helyett használhatók, így a végeredmény sokkal egészségesebb.
2023. október 4.
Nézzük most sorban, mely zöldségeket és gyümölcsöket lehet még ősszel befőzni és télire eltárolni!