Címke: Cékla

cékla

Szakcikkek / Házikert

Most vetjük az őszi zöldségeket!

2022. augusztus 25.

Az őszi vetések rendkívül praktikusak, mert az évnek ebben a szakában már a napi hőmennyiség is alacsonyabb, így a nagy forróságot nem kedvelő zöldségnövények, melyek még rövid tenyészidejűek is, bátran vethetők!

Szakcikkek / Házikert

Ezeket vethetjük még most a veteményesbe

2022. július 31.

Régen volt egy olyan szokás, hogy július 15. után már nincs vetés, csak betakarítás. De ahogy változik az időjárás, úgy lesz igaz az is, hogy érdemes lehet még most is magot vetni a kertbe, ha hosszú ősz végén szüretelni szeretnénk.

Szakcikkek / Házikert

Természetes tojásfestési ötletek a kertből

2022. április 13.

A legszebb gyerekkori emlékeink közé tartozik a húsvét is, amikor már jó pár nappal előtte elkezdtük festeni a tojást, sütöttük a locsolkodók seregének a süteményeket.

Szaktanácsadás

Miért foltos a cékla levele?

2020. szeptember 18.

Mi okozza a cékla levelein megjelenő világos közepű foltok kialakulását?

Szakcikkek / Zöldség

A cékla sokoldalú felhasználása

2020. február 4.

A cékla egészségre gyakorolt hatása: jelentős a cukor-, pekitin- és C-vitamin-tartalma. Védi az erek falait, így csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásának esélyét. Csökkenti a koleszterinszintet.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20.

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Céklaszendvics

2019. augusztus 2.

Ez az étel nem csak látványos és finom, hanem nagyon egészséges is.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Zöldségvarázs natúr csirkemellel és rukkolával

2019. július 20.

Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.

Blog / Ház, táj

Értékes zöldségnövényeink II. rész

2018. július 27.

Burgonyafélék, hagymafélék, gyökérzöldségek. Fogyasszuk őket is hasonlóan rendszeresen, mert egészségesek, kiskertekben is sikeresen termeszthetők hazánkban – kis odafigyeléssel. De pontosan miért is értékesek számunkra?