Így tüntettek a magyar tejtermelők a Penny Market központjánál

Így tüntettek a magyar tejtermelők a Penny Market központjánál

Agrofórum Online

Március végére reggelre tüntetést szerveztek a magyar tejtermelők Alsónémedi határában, a Penny Market központja előtt. A demonstráció oka, hogy a multinacionális vállalat 135 forintért kínál akciós szlovákiai UHT tejet áruházaiban.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Tavaszi traktoros munkák Dányon

2021. március 7. 08:50

Március első napjaiban megindultak a kora tavaszi munkálatok a Pest megyei Dány határában is. A tápanyagutánpótlás és a növényvédelem mellett a szántáselmunkálás is esedékes a Baglyas család gazdaságában, így a határban - ha az idő engedi - mostantól nincs megállás.

Újdonság: kalászosok szemenkénti vetése a gyakorlatban

2021. május 1. 08:12

Szemenkénti vetőgép juttatta a talajba az őszi búza vetőmagot Bükön és Mosonmagyaróváron. Az új, ám például Németországban már évek óta alkalmazott technológiához speciális adagolót is fejlesztettek, amivel a kalászosokat is - a kukoricához vagy éppen a napraforgóhoz hasonlóan - szemenként lehet elvetni.

Az erdők nem képesek ,,elfutni” a klímaváltozás elől

7:07

Az erdők nem képesek ,,elfutni” a klímaváltozás elől

2024. június 20. 09:15

A mezőgazdasági kultúrák zöme egynyári, így a klímaváltozás viszontagságai csak rövid ideig érintik. Azonban egy erdőnek, kocsányos tölgynek akár száz éven keresztül szükséges lekövetnie a klimatikus változásokat: az erdők nem képesek ,,elfutni” a klímaváltozás elől..

Väderstad innovációk XI. - Powershoot magtovábbítási rendszer

2023. január 23. 14:54

A Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunk következő részében a Powershoot magtovábbítási rendszert mutatja be Kovács Gábor, területi képviselő.

Idén is újdonságokkal állt elő a Velox-Ker Kft.

4:28

Idén is újdonságokkal állt elő a Velox-Ker Kft.

2023. augusztus 30. 15:40

A Velox-Ker Kft. az idei, második alkalommal megrendezett Szentlőrinci Mezőgép Napokon is felvonultatta mezőgazdasági gépeit. A jól megszokott Massey Ferguson gépeken felül jó pár újdonsággal készült a forgalmazó, köztük ERMO alap talajművelő gépekkel, és rövidtárcsával, közép- és mélylazítókkal, MacDon felxibilis vágóasztallal.

Jelentősen növelték a repce termésátlagát a rémi Görhöny Kft.-nél

2022. május 2. 08:58

Áprilisban, még a repce virágzása előtt megindult a permetezőgép a rémi Görhöny Kft. területein, hiszen 2022-ben is az FMC Avaunt rovarölő szerével védekeznek a repce-fénybogarak ellen, amihez már harmadik éve RhizoMagic-et is kevernek. A növénykondicionáló készítmény az 1200 hektár szántóföldet művelő, Bács-Kiskun megyei agrárvállalatnál mostanra a repcetechnológia alapvető, szerves része lett.

Facéliatermesztés vadvédelmi szegéllyel, méhekkel, biodiverzitással

2021. július 14. 09:42

„Én mezőgazdasági vállalkozó vagyok és mellette vadász is. A Kesző és környéke Vadásztársaság tagjaként fontosnak tartom a környezetünk védelmét. Ezért is foglalkozok az apróvad megóvásával, a biodiverzitás növelésével. Én magam is tapasztalom, hogy egyre kevesebb a bogár, egyre kevesebb a méh, a facélia azonban vonzza a rovarokat, amivel így táplálékot tudok biztosítani az apróvad számára. A fácán, a mezei nyúl, de az őz védelmét is szolgálja, ha van elég táplálék és búvóhely a területen, ezért ezt a szempontot is figyelembe veszem a gazdálkodás során”

KWS 20 - A legigényesebb gazdák a régióban, a legújabb hibridek, és a legnagyobb termésátlagok

2020. január 30. 11:05

A KWS 160 éve dolgozik azon, hogy az európai termelők a lehető legjobb minőségű vetőmagot juttassák a talajba, húsz éve pedig Magyarországon is nagyon komoly nemesítői, fejlesztői és értékesítési munka indult el a vállalaton belül. Ezt a jubileumi évfordulót ünnepelte partnerei körében a KWS Magyarország Kft. december elején, Budapesten.