2024. szeptember 27.
Ahány alma, annyiféle lehetőség. Minden fajta más ízű, küllemű és máshogy használható. Segítünk a legfontosabb fajták között eligazodni.
2023. november 16.
A homoktövis sokak számára ismerős lehet – nem csak a kertből, hanem a különféle étrend-kiegészítők és szépségápolószerek összetevőjeként. Kevesen tudják, de a homoktövis bogyóit mi is felhasználhatjuk otthon, a konyhában is.
2023. október 20.
Bicske, hecsedli, és csipkenye. Ismerősek ezek a szavak valahonnan? Esszük-e vagy isszuk ezeket? Ehetjük és ihatjuk is, de most októberben a legfontosabb teendőnk az, hogy gyorsan megszedjük a szükséges mennyiséget a fagyok beállta előtt.
2023. október 14.
Sokunknak jelenti a nap fénypontját egy frissen lefőtt kávé, a nyomában maradó szerves anyag viszont automatikusan a szemetesben végzi. Érdemes nézőpontot váltani és értékes alapanyagként tekinteni a kávézaccra.
2022. november 25.
A tűzifa megfelelő felhasználását több tényező határozza meg a kiválasztott fafaj megvásárlásától kezdve a faanyag száradásán át egészen a megfelelő tárolásig. Ha a tűzifa előkészítésének minden állomására figyelünk, azzal a saját dolgunkat könnyítjük meg magánál a fűtésnél.
2022. szeptember 2.
2009-ben az EU-ban a használt gumiabroncsok 96%-át újrahasznosították, 1999-ben ez az arány még csak 50% volt.
2022. május 17.
A közönséges vadgesztenye a népi gyógyászatban nagyon fontos szerepet tölt be és sok natúrkozmetikum és gyógykrém alapja lett.
2020. február 4.
A cékla egészségre gyakorolt hatása: jelentős a cukor-, pekitin- és C-vitamin-tartalma. Védi az erek falait, így csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásának esélyét. Csökkenti a koleszterinszintet.
2020. január 19.
Melyik fajtájából készül a legfinomabb étcsokoládé? Milyen fajtáit és hol termesztik? Hogy néz ki maga a növény? Íme a kakaó!