Címke: Gasztronómia

gasztronómia

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Csíz sajtműhely: sajtkészítés mesteri szinten

2021. november 27.

Kun Anita sajtmesterrel a Csíz sajtműhely tulajdonosával a termékeikről, minőségbeli követelményekről, a nemzetközi versenyekről, sőt még az "ellopott" sajtról is beszélgettünk.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A beszállítók felkutatása sem egyszerű feladat

2021. november 13.

Széles Zoltánnal, a Széles Húsüzem tulajdonosával a biotermékek forgalmazásának lehetséges buktatóiról, tapasztalatairól beszélgettünk, no meg arról, hogy miért van az, hogy osztrák biocsirke kerül a magyar asztalra.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

A palackba zárt természet

2021. október 23.

A Grál Pincészet a csúcsgasztronómiába, illetve a hozzáértő magán vásárlók számára forgalmaz a kezdetektől fogva.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Egy sajtmester, aki együtt lélegzik a tejjel

2021. október 3.

Pozsa Panni sajtmesterrel beszélgettünk sajtokról, elhivatottságról és a Sajtmustráról.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Jó borok és egy falatnyi éden

2021. október 2.

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken folyik a szőlőtermesztés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Borok ráérős beszélgetésekhez

2021. szeptember 26.

Ha szíves vendéglátásra vágynak és asztal melletti ráérős beszélgetésekhez (is) tökéletesen illő bort keresnek, akkor jó szívvel ajánljuk a Heit Pincét Bihardiószegen.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Bikák és csillagok

2021. szeptember 25.

Gál Tiborral, a Gál Tibor Pincészet vezetőjével beszélgettünk.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

A magyar gasztronómia kincseit meg kell őriznünk

2021. augusztus 23.

A tésztafogyasztás hazánk gasztrokultúrájában is meghatározó. A világban Olaszországban a legmagasabb az egy főre jutó száraztészta fogyasztás, Magyarország a 15. helyen van 7,1 kg/fővel.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan lesz egy régészből FerMentor?

2021. június 27.

A fermentálást konyhatechnológiailag úgy határozhatjuk meg, mint szerves anyagok mikroorganizmusok segítségével, kontrollált körülmények között történő bontása/erjesztése.