Címke: Hűtés

hűtés

Agrárhírek / Gasztronómia

Megmosva és hűtve tároljuk a tojást?

2024. szeptember 25.

A kérdésre nem lehet egyszerű igennel vagy nemmel válaszolni, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) például kifejezett „tojásellenes”.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A zöldségek és gyümölcsök helyes tárolása nyáron

2024. július 30.

Az alapszabály az, hogy ne tegyük egymás mellé azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek különböző érési tulajdonságokkal rendelkeznek.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Spárgatermesztés: a technológia számos előnyt kínál mind a fő-, mind az utószezonban

2023. május 16.

A nordheimi székhelyű p2raumdesign olyan kirakatablakot fejlesztett ki, amelyet Németország-szerte több közvetlen forgalmazó által használt friss élelmiszerpultokhoz terveztek, és amely szükség esetén a pult testébe illeszthető. Az eladói személyzettel ellátott, teljes körű szolgáltatást nyújtó pult pillanatok alatt átalakítható önkiszolgáló hűtőpulttá.

Agrárhírek / Megújuló energia

Újszerű energetikai megoldásokat mutattak be agrárvállalatoknak

2023. március 23.

Az energetikai problémák a mezőgazdaságban, élelmiszeriparban tevékenykedőknek is komoly kihívást jelentenek.

Blog / Ház, táj

Élelmiszer-tárolás okosan II. – Mennyi ideig tárolhatjuk az ételeket a hűtőszekrényben?

2023. január 21.

Bármennyire is kényelmes megoldás az élelmiszerek és ételek hűtőszekrényben történő tárolása, bizony ügyelnünk kell arra, hogy a megfelelő módon tároljuk a betevőt, és ne lépjük túl azt az időt, amin belül az étel még biztonságosan elfogyasztható. Lássuk, milyen ételeket és mennyi ideig ajánlott tárolni a hűtőszekrényben!

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Panasonic CO₂-es hűtős rendszer: precíz hőmérséklet-szabályozás a gombatárolásnál

2021. augusztus 1.

A készülékek hatékony, fenntartható és környezetbarát hűtést biztosítanak köszönhetően a természetes hűtőközegnek, a CO₂-nek.

Szakcikkek / Életmód

Tartósítás konzervek és hűtőberendezések nélkül

2021. március 27.

Az élelmiszer tartósításának a kialakulása egyidősnek tekinthető az emberiség történetével. Hagyományos értelemben véve az „ősi” tartósító eljárások közé sorolhatjuk a szárítást, az aszalást, a besűrítést, a füstölést, a sózást, a savanyítást, az erjesztést vagy akár a természetes hűtést is.

Agrárhírek / Életmód

Egy virágkötészet napi tevékenységei II. rész

2019. szeptember 14.

A virágüzletekben szinte elengedhetetlen, hogy a vázák rendszeresen fertőtlenítve és alaposan átmosva várják az újonnan érkező virágokat.