időjárás

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Segített a szabadföldi kertészeti kultúráknak a csapadékos idő

2019. május 16.

A FruitVeB szakértői szerint a szabadföldi zöldségkultúrák közül a zöldborsótáblák állapota kielégítő, a gyökérzöldségek és a vöröshagyma esetében jó átlagos termés várható, a spárgatermést közepesre becsülik.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Akár talajmenti fagy is jöhet - drasztikus időjárás-változás

2019. május 3.

Már az elmúlt tíz nap esői is számottevően csökkentették a szárazságot az ország aszállyal jobban sújtott, keleti felén, és az aranyat érő csapadéknak az előttünk álló héten is jelentős utánpótlása ígérkezik. Ezzel együtt vasárnaptól átmeneti lehűlés is érkezik.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Kedd hajnalban akár fagyhat is!

2019. április 15.

Derült, száraz időre számíthatunk. Fokozatosan csillapodik a légmozgás, reggel már inkább csak a keleti megyékben lehet élénk az északkeleti szél.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Érkezik a megoldás az aszályra?

2019. április 10.

Alakul a hét második fele, egyre valószínűbb, hogy szinte mindenütt mérséklődni fog valamennyire a csapadékhiány.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Jéggel a fagy ellen: fagyriasztás és fagyvédelmi öntözési rendszer

2019. április 9.

A precíziós gazdálkodás elengedhetetlen elemei a saját területre vonatkozó agrometeorológiai adatok. A szántóföldi kultúrákban történő hasznosításon túl újabb felhasználási területe a tavaszi fagyriasztás és fagyvédelmi öntözésirendszer-vezérlés a gyümölcsösökben.

Agrárhírek / Agrárközélet

Jelentős mennyiségű csapadék várható

2019. április 8.

Az OMSZ szerint ezen a héten többször és sokfelé csapadékos idő várható, szerdáig főleg délen és a Dunántúlon, majd a hét második felében országszerte.

Agrárhírek / Agrárközélet

A hét második felében várható csapadék

2019. április 1.

Pénteken többfelé várható eső, zápor. Sok helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 12-20 fokig melegszik a levegő.

Agrárhírek / Terményárak

Van, ahol kezd kiszáradni a búza

2019. március 26.

A terménypiacokon szinte mindenki valamiféle nagy hírre várt, ami meg tudja mozgatni az árakat vagy ami irányt mutatna a következő hetekre, de egyelőre nincs ilyen.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A szokásosnál enyhébb és szárazabb volt a 2018/19-es tél

2019. március 5.

A 2018/19-es tél összességében enyhébb volt a szokásosnál, az évszak középhőmérséklete országos átlagban 1,24°C, ez mintegy 1,3 fokkal haladja meg az 1981–2010-es sokéves átlagot.

Szakcikkek / Növénytermesztés

AgriClime időjárási garancia a Syngenta termékekre

2019. február 13.

A szezon kezdetén a programban résztvevő termékekből, egy meghatározott összegű vásárlás felett a termelőknek lehetősége van a Syngenta által nyújtott időjárási garancia programban való ingyenes részvételre.