Címke: íz

íz

Agrárhírek / Növénytermesztés

Csípősebb a mustár? A talajmikrobák hatása is lehet

2024. április 29.

Kutatók azt vizsgálták, hogy a talajmikroba-összetételnek van-e hatása a termény ízére. A vizsgálat nem egyszerű, de lehet összefüggés.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Modern borok ősi génállományú szőlőfajtákból

2019. szeptember 22.

Franciaországban, a Jura megyében termő Savagnin blanc, vagy a Pinot noir genetikai szempontból rokonai azoknak, amelyekből már a Római Birodalom idején is bort készítettek.

Blog / Ház, táj

Paradicsommal kapcsolatos étkezési szokások és két tájfajta értékelése

2019. augusztus 26.

A 2018-ban végzett kutatásom során két paradicsom tájfajtát, a sárga bogyószínű Ceglédit és a rózsaszínes-piros árnyalatú Faddit vetettem alá növényvédelmi és termesztéstechnológiai vizsgálatnak. A kutatás mellékágát egy fogyasztói kérdőív adta, melynek eredményeit a következőkben ismertetem.

Agrárhírek / Életmód

A jövő húsételeinek nagyobb része nem lesz állati eredetű!

2019. június 22.

Az előrejelzések szerint 2040 húsételeinek 35 százaléka sejtkultúra-tenyészetekből, 25 százaléka pedig növényi pótlékokból fog állni.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Ízessé válhatnak a bolti paradicsomok a jövőben

2019. május 24.

Elképzelhető, hogy kutatók most megtalálták az ízhiány problémájára a megoldást! Munkájuk során körülbelül 5000 új gént találtak, ezzel vélhetően teljesen fel tudták térképezni a paradicsomfajtákban előforduló géneket, melyek között ott van a paradicsom zamatos ízéért felelő gén is!