Címke: Kártevő

kártevő

Agrárhírek / Állattenyésztés

A kártevők elleni kombinált kezelés segíti a méhek téli túlélését

2024. június 18.

A Varroa atka elleni, lehetőleg kombinált védekezés, akár természetes hatóanyagokkal, kulcsfontosságú a méhek téli túlélése szempontjából.

Agrárhírek / Növényvédelem

App a károsítók felismeréséhez és kezeléséhez – ingyen!

2024. június 1.

Legyen profi kertész: letölthető a Kert és Otthon applikáció, amely a kórokozók és kártevők felismerését és a betegségek kezelését segíti.

Agrárhírek / Növényvédelem

Itt a bizonyíték, hogy a rózsaillóolaj hatékony a kártevők ellen

2024. április 1.

Japán kutatók a gyakorlatban is bizonyították, hogy a rózsa illóolaja aktiválja a paradicsom védekezőgénjeit, másrészt vonzza a ragadozókat, amelyek a növény kártevőit fogyasztják.

Agrárhírek / Növényvédelem

A lézer a levél alatt is elpusztítja a kártevőket, a növény károsítása nélkül

2024. március 27.

Az üvegházas kertészet egyik legnagyobb kihívása a kártevők elleni védekezés a növényre és a környezetre gyakorolt negatív következmények nélkül.

Szakcikkek / Növényvédelem

Ritka kártevőnk: a tűztövis-gubacsatka (Aceria pyracanthi)

2024. február 29.

A tűztövis (Pyracantha coccinea) Dél-Európában és Kis-Ázsiában őshonos. Magyarországon és Európa számos országában igen gyakran ültetett kiemelkedő díszítő értékű télizöld*.

Szakcikkek / Növényvédelem

Védekezés levéltetvek ellen

2024. február 26.

Az idei enyhe, sokszor melegrekordokkal kísért tavaszi időjárás hatására a növények fejlődése felgyorsult és néhány kultúra fenológiailag „sokkal előrébb jár”, mint ahogy azt a korábbi évek során megszokhattuk.

Szaktanácsadás

Érdemes megtartani és teleltetni a megrágott levelű muskátlit?

2023. december 5.

Muskátli levelein sok apró rágást találtam, mi okozza? Hogyan védjem meg a növényemet? Érdemes megtartanom, és ilyen állapotban teleltetnem?

Szakcikkek / Növényvédelem

Ezüstös fagyalok – támad a  fagyaltripsz

2023. december 4.

Magyarországon a fagyal az egyik kedvelt sövényként ültetett cserje. Jó térelválasztó, egyben díszítő funkciót is betölt. Nyírott állományai a parkokban, utak mentén vagy magánkertek szegélyén egyaránt megtalálhatók.

Szaktanácsadás

Miként védekezzek a dióburok-fúrólégy ellen?

2023. november 28.

Nagyméretű lombkoronával rendelkező, 110 éves diófám alatt két zsák mészhidrátot terítettem szét, melyet be is locsoltam. Jó ötlet volt? Van-e hatása a dióburok-fúrólégy ellen? Miként védekezzek egyébként a kártevő ellen?