Címke: LED

LED

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Újfajta LED-lámpák a vertikális gazdálkodás számára

2024. március 4.

Az LL-sorozatú LED-ek új dimenziót nyitnak a vertikális gazdálkodás és növénytermesztés terén, megteremtve ezzel a lehetőséget a gazdák és kutatók számára, hogy magasabb és hatékonyabb terméshozamot érjenek el.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Mit jelent a hibrid világítás az üvegházi palántanevelésben?

2023. augusztus 19.

A fenntarthatóságot tartották szem előtt akkor, amikor a hollandiai Made településen egy különleges megoldást választottak a palánták megvilágításához: míg a LED-es fényforrások színhőmérséklete könnyedén beállítható, az üvegházakban előszeretettel használt nagy nyomású nátriumlámpákkal (high pressure sodium – HPS) biztosítható a megfelelő hőmérséklet.

Agrárhírek / Gépinfo

Merész, modern formatervű fényszórót alkotott a Hella

2023. július 14.

A traktoroknál, kombájnoknál éppen olyan fontos a megfelelően működő fényszóró, mint a közúti járműveknél, hiszen a vonulásuk gyakran esik hajnali vagy éjszakai időpontra, rosszabb látási körülmények közé.

Szakcikkek / Kitekintés

Berobban a vertikális növénytermesztés?

2023. január 17.

Egy új globális trend kibontakozásának lehetünk tanúi, és ez nem más, mint a napfénytől elzárt növénytermesztési rendszerek, mesterséges megvilágítással, függőleges, vagyis vertikális növényelrendezéssel.

Szakcikkek / Házikert

Így teleltesd át a paprikát és a paradicsomot, hogy télen is teremhessen!

2022. december 9.

A legtöbb palántáról nevelt kerti növény átteleltethető. Amikor eljön az ősz és elkezdődnek az első fagyok, akkor nagy földlabdával emeljük ki a veteményesből a töveket és nagy dézsába tegyük át.

Szakcikkek / Gépészet

Q széria: a Valtra újdonsága

2022. július 10.

A 7,4 literes Agco Power motorral és Agco CVT hajtóművel készülő, egyszerű kezelhetőségű, intelligens traktorok, megfelelő munkagépparkkal minden mezőgazdasági feladathoz hatékonyan használhatók.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hogyan hat a LED világítás a paradicsom termésmennyiségére?

2021. május 21.

A felső LED megvilágítással kombinált technológiák bevezetésével a minőség és hozam maximalizálása a cél.

Agrárhírek / Gépinfo

Nagyméretű, egyetlen elemből formált BMW-hűtőráccsal támad az új X6

2019. november 1.

Az új BMW X6 kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrással érkezik meg az utakra. A motorpaletta csúcsán a 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotorral szerelt BMW M Performance modell áll.