Gépészet
Gépészet

Q széria: a Valtra újdonsága

Q széria: a Valtra újdonsága

Agrofórum Online

A Valtra 5. generációs traktorcsaládja a most bemutatott Q szériával válik teljessé, amely a T és S széria között helyezkedik el. A nagy gazdaságok és bérvállalkozók számára ajánlott nagy teljesítményű (230-305 LE) traktorok tervezése és gyártása Finnországban történik. A formatervezett és magas minőségű komponensekből felépített Q szériás traktorok megfelelő teljesítménnyel, intelligenciával és sokoldalúsággal rendelkeznek ahhoz, hogy maximális teljesítményt és alacsonyabb üzemeltetési költséget biztosítsanak a felhasználók számára.

A 7,4 literes Agco Power motorral és Agco CVT hajtóművel készülő, egyszerű kezelhetőségű, intelligens traktorok, megfelelő munkagépparkkal minden mezőgazdasági feladathoz hatékonyan használhatók. Mindezt biztosítja a nagyméretű kiváló vizibilitású, jó rugózású, kényelmes vezetőfülke, amely a díjnyertes SmartTouch kezelőrendszerrel is rendelkezik.

A Q szériás traktorok vezetőfülkéje

A Q szériás traktorok üzemeltetési költségei is kedvezőek. A nagy teljesítményű, robusztus felépítésű traktorok képesek a precíziós gazdálkodás igényeit kielégíteni, ezáltal lehetővé teszik a felhasználók számára a hatékony hajtóanyag-felhasználást, a ráfordítások csökkentését.

Matti Tiitinen (Valtra Sales Director) közlése szerint a traktorok hatékonyságának biztosítása érdekében a Q szériás dílerek számára létrehoztak egy speciális tanúsítási programot. Ennek következtében a Q szériás dílerek kiváló vevőszolgálati ellátást ajánlhatnak, flexibilis financiális feltételekkel. A Q szériás tanúsítvánnyal rendelkező dílerek ezen felül 100%-os flottakezelést is szolgáltatnak, amely lehetővé teszi a legújabb távdiagnosztikai lehetőségeket a megelőző karbantartás tervezéséhez. Külön figyelmet fordítanak az okos gazdálkodáshoz szükséges munkagéppark biztosításához.

Valtra Q305

A kategóriában legnagyobb, 7,4 literes motor maximális teljesítményét alacsony motorfordulatnál (1850/min) adja, a maximális nyomaték 1000-1500/min tartományban állandó. A maximális haladási sebesség (50 km/h) már 1500/min fordulatszámnál elérhető.

Az elektronikus hajtómű automatikusan kiválasztja az adott feladathoz szükséges legalacsonyabb motorfordulatot, amely a legkisebb hajtóanyag-fogyasztást eredményezi és biztosítja a szükséges teljesítményt a hidraulika, TLT és a sebességváltó számára. A vezető számára csupán a feladathoz igazodó beállítás elvégzése marad.

Az új traktor betakarításban

A Q szériás traktorok 9,2 tonnás tömege kedvező a káros talajtömörség megelőzése érdekében. A nagy teljesítményű munkákhoz a gépcsoport tömege max. 16 tonna lehet.

A traktorok alacsony építésűek és növelt tengelytávolságúak (3,050 mm), ennek eredményeként a tömegközéppontjuk is alacsony, ami megfelelő stabilitást biztosít. A növelt tengelytávolság és a légrugózás (Aires Suspension) növeli a vonóképességet és csökkenti a teljesítmény „ugrálását”. A vezetőfülke és a mellső tengely légrugós rendszere teljesen szinkronizált, aminek eredményeként a traktorok menettulajdonsága változó terepadottságok esetén is kedvező.

A Q szériás traktorok Valtra Connect berendezése és előnyös telemetrikus rendszere lehetővé teszi az FMIS és Agrirouter integrációt. Az okos gazdálkodáshoz szükséges jellemzők egyszerűen és gyorsan kapcsolhatók a SmartTouch kezelőfelületen keresztül. A feladatkezelő funkcióval tárolni lehet az adatokat és néhány lépéssel indítani lehet az adott munkát. A pontos és hatékony működést az ISOBUS rendszer segíti.   

Az új traktor gabonavetésben

Az U-pilot és a SmartTurn rendszerek használatával a szántóföldi működés automatizálható, aminek eredményeként a vezető figyelmét csak a munkagépre összpontosíthatja. Az automatikus fordulást választva csökkenthető a talajkárosítás és növelhető a hatékonyság.

A Valtra Unlimited program igénybe vételével módosítani lehet a vezetőfülke felszereltségét, a traktor színezését és optimalizálható az automatikus központi kenési rendszer. A Valtra intelligens központi abroncsnyomás-szabályozási rendszerének alkalmazásával megkímélhető a talajszerkezet és optimalizálható a közúti hajtóanyag-fogyasztás. Az új integrált LED világítási rendszer segíti az éjszakai munkát. A vészjelzőlámpa automatikusan működésbe lép, ha a traktor sebessége túllépi a 25 km/h-át.

LED munkalámpák

A Q széria traktorait úgy tervezték, hogy csökkenjen az input, maximalizálható legyen a terméseredmény, optimalizálható legyen a hajtóanyag-fogyasztás és segítsék kielégíteni a követelményrendszereket, valamint a felhasználó fenntarthatósági céljait.

Az új traktor közúton

A Q szériás traktorok gyártása 2022 őszén indul és októbertől kezdődik forgalmazásuk.

Valtra Q széria modelljei

Forrás:

www.valtra.com

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Bátran tankolhat HVO-t a traktorba?

2024. július 11. 13:10

Németországban az úgynevezett HVO100 üzemanyagot (amely szinte szagtalan és tiszta, mint a víz) 2500 üzemórán keresztül tesztelték traktorokban.

Új traktorokat mutatott be a John Deere, itt a 6M sorozat

2024. július 7. 14:10

A kompakt 6M 95-östől a nagy teljesítményű 6M 250-es modellig terjedő sorozat különböző alvázméretekkel rendelkezik.

Messze még a kilábalás a mezőgazdasági pótkocsik piacán

2024. július 5. 14:40

Idén a június az első olyan hónap a hazai mezőgazdaságipótkocsi-piacon, amikor száz darabnál több pótkocsi kelt el.

Kiemelkedő szárzúzás, maximális szemmentés – OROS SUN napraforgó adapterek

2024. július 1. 10:10

A napraforgó adapterek fejlesztése során a legfontosabb szempont a szemveszteségnek a minimalizálása volt.

Massey Ferguson 5711 S – 110 lóerős, rugózott hidas prémium traktor eddig soha nem látott áron!

2019. december 12. 09:24

A Massey Ferguson univerzális felhasználású traktorszériája- az importőr Austro Diesel GmbH év végi akciójában- rendkívül kedvező áron érhető el. Az erőgép kifejezetten a hazai gazdálkodók igényeire lett kialakítva: rugózott mellsőhíd, frontsúlyozás, légfék berendezés és kukorica sorközbe beférő abroncsozás mind az alapfelszereltség részei.

Univerzális traktort adtak át Kecskéden a Magyar Falu Programnak köszönhetően

2020. július 13. 06:46

A Magyar Falu Program keretében a Kormány 2020-ban is pályázatot hirdetett a Magyarország területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok számára közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzésre. A támogatás célja a belterületi közterületek rendezettségének támogatása, feltételeinek javítása, megfelelő eszközállomány biztosítása.

John Deere 6R sorozatú traktorok – Univerzális alkalmazhatóság prémium szinten

2023. március 6. 10:35

A németországi Manheimben készülő 6R sorozatú traktorok fejlődésének története több mint 30 évvel ezelőttre, 1992-ig nyúlik vissza.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

2019. január 13. 08:59

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.