Címke: Mángold

mángold

Szakcikkek / Házikert

Mángold: salátaként, főzelékbe, élelmiszerként és gyógynövényként is alkalmazható

2024. szeptember 19.

A mángold tele van tápanyagokkal, így egész évben friss vitaminforrást biztosíthat. Legyen szó salátáról, főzelékről vagy köretként való felhasználásról, a mángold kiváló alapanyag.

Szaktanácsadás

Milyen különleges zöldségfajok termeszthetők a kertben? - 1. rész

2024. január 24.

Vállalkozó szellemű hobbikertész vagyok, szeretnék próbálkozni a megszokott zöldégfélék termesztésén kívül más zöldségek nevelésével is. Milyen különleges zöldségfajok termeszthetők nálunk is a kertben?

Blog / Ház, táj

Fogyasszunk szezonális zöldségeket és gyümölcsöket! - Május

Íme egy rövid segítség azoknak a kertbarátoknak és tudatos táplálkozóknak, akik szeretnék a zöldség- és gyümölcsfogyasztásuk alkalmával szem előtt tartani a szezonalitást, vagyis azt, hogy éppen melyik növény fogyasztható részének mikor van idénye.

Szaktanácsadás

Milyen növény a mángold? Mit érdemes tudni róla?

2023. február 14.

Azt hallottam, hogy nagyon egészséges és sokféleképpen elkészíthető a mángold. Milyen növény a mángold? Mit lehet tudni a termesztéséről?

Szakcikkek / Házikert

Mire jó a mángold?

2022. október 11.

A mángold egy egyszerűen tartható növény a veteményesben is, nagy leveleinek köszönhetően jól beárnyékolja a talajt, szép háttérnövényként alacsonyabb haszonnövények előtt és a növénytársítási rendszerben is fontos része van.

Szakcikkek / Házikert

Most vetjük az őszi zöldségeket!

2022. augusztus 25.

Az őszi vetések rendkívül praktikusak, mert az évnek ebben a szakában már a napi hőmennyiség is alacsonyabb, így a nagy forróságot nem kedvelő zöldségnövények, melyek még rövid tenyészidejűek is, bátran vethetők!

Szakcikkek / Zöldség

A mángold kisüzemi termesztésének tapasztalatai

2020. április 29.

Mivel a mángold üzemi termesztése nem jellemző sem hazánkban, sem Európában, így kevés irodalmi adat található meg arra vonatkozóan, hogy milyen technológiával célszerű dolgozni a növény esetében.

Szakcikkek / Zöldség

Választékbővítő levélzöldségünk, a mángold

2020. április 28.

A nagyüzemi termesztésből kiszoruló, választékbővítő fajok iránti érdeklődés folyamatosan megfigyelhető a termelői piacokon, főleg a fővárosban és környékén. A különleges, akár nemzetközi ízeket a magyar konyhával ötvöző szakácskönyvek, főzőműsorok olyan alapanyagokkal ismertetik meg a bátor szakácsokat, amelyek gyakran nem könnyen szerezhetőek be.

Blog / Ház, táj

Értékes zöldségnövényeink I. rész

2018. június 29.

Hüvelyesek, levélzöldségek, káposztafélék. Nap mint nap használjuk, fogyasztjuk őket, mivel számtalan ételünknek elengedhetetlen alkotórészei, és kiskorunktól kezdve az „egyed, gyermekem, mert egészséges” kategóriába kerültek az érték- és étrendünkben.