Címke: Marhahús

marhahús

Agrárhírek / Állattenyésztés

Miért esik vissza az európai marhahústermelés?

2025. szeptember 15.

Az EU-ban 2025 első félévében közel 5%-kal esett a marhavágás. A kínálat szűkül, az árak tartósan magasak.

Szakcikkek / Állattenyésztés

Ne féljünk hazai marha- és sertéshúst venni!

Úgy tűnik, hogy a hazai fogyasztók a ragadós száj- és körömfájás vírus kitörése óta félnek marhahúst vásárolni. Pedig nincs mitől tartani.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Brazília 2025-ben rekordmértékű húsexportra számít

2025. január 11.

Brazília marhahúsexportja már 2024-ben 26%-kal nőtt, és 2025-ben a kedvező gazdasági környezetnek köszönhetően további bővülés várható.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Rekordmagas marhahúsárak, tovább szűkülő kínálat az EU-ban

2024. november 14.

Az EU marhahús-előállítása és az állomány 2024-ben és 2025-ben tovább csökken. Az árak ugyan magasak – más a probléma.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Több tejet termelünk, de kevesebb lesz a marhahús

2024. október 22.

Az Európai Bizottság arra számít, hogy 2025-ben enyhén emelkedik majd a tejtermelés a közösségben.

Agrárhírek / Nagyvilág

A „marhahúsrizst” tekintik a jövő fehérjeforrásának dél-koreai tudósok

2024. március 19.

Dél-koreai kutatók marhahússejteket szaporítanak rizsszemekben. Ez szerintük fenntartható, megfizethető és környezetbarát húspótló fehérjeforrás lehet, és helyettesítheti a hústermelés céljából tenyésztett szarvasmarhákat.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Segítette a gazdákat a tej és a marhahús magasabb termelői ára

2022. december 25.

A mezőgazdasági eredmények jelentősen javultak a lezárult 2021/22-es pénzügyi évben Németországban.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Oroszország újraindítja a marha- és sertéshús importot Brazíliából

2021. november 25.

Moszkva a múlt héten engedélyezte a marhahús behozatalát a brazil marhahús-exportőrök további három vállalata számára.

Agrárhírek / Agrárközélet

A spenótlevél szerkezete alkalmas lehet laboratóriumi hústenyésztésre

2021. május 23.

A spenótlevél egy költséghatékony és környezetkímélő megoldásnak tűnik, amely feltételezhetően felgyorsítja a laboratóriumi húselőállítás folyamatát.