Címke: Pálinka

pálinka

Agrárhírek / Életmód

Fontos lenne a világpiacra is kijuttatni a magyar pálinkát

2019. szeptember 28.

Főzőmesterek, pálinkaházak, vállalkozók, szakmai érdekképviseletek a kormánnyal együtt azért dolgoztak éveken át, hogy a pálinka magas presztízse ne végcél, hanem kiindulópont legyen.

Agrárhírek / Életmód

Újra adómentes lehet a pálinkafőzés?

2019. szeptember 25.

A házi pálinka népszerűségét az adóhivatal adatai is alátámasztják: mind az otthoni főzőberendezésekben, mind a bérfőzdékben évről évre nő az előállított mennyiség.

Agrárhírek / Bulvár

Pult alól árulta a pálinkát a zöldséges

2019. június 26.

Az összesen 13 különböző típusú pálinka sem zárjeggyel, sem a pálinkára vonatkozó kötelező jelölésekkel nem rendelkezett, továbbá a nyomon követést biztosító adat hiányában annak eredete sem volt megállapítható.

Agrárhírek / Életmód

Idén is díjazták a legkiválóbb pálinkákat

2019. június 20.

A pálinka az elmúlt két évtizedben megújult, ebben a folyamatban fontos szerepe volt a fogyasztói szokások átalakulása mellett a termelőknek is.

Blog / Ház, táj

Hazánk kincsei I. rész – Őrségi magolajok

2019. június 8.

Ezt a cikksorozatot azért indítom el, mert szeretnék a blogba a „Ház” mellé egy kis „Táj”-at is belevinni. Az első részben Őrség legnagyobb kincseiről ejtek szót: a növényi olajokról és magőrleményekről.

Agrárhírek / Agrárközélet

Díjátadó ünnepséggel vette kezdetét a 20. Gyulai Pálinkafesztivál

2019. április 13.

A pálinkafesztivál nyitónapján bemutatták a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkáját is, amely magyarországi pálinkákból és határon túli párlatokból készült. A közönséget a pálinkák és a gasztronómiai bemutatók mellett számos koncerttel várják.

Agrárhírek / Agrárközélet

Kiváló magyar termékek hódíthatják meg Londont és Düsseldorfot

2019. március 18.

Két nemzetközi kiállításon népszerűsíti a magyar termékeket az Agrármarketing Centrum (AMC). Először vesz részt önálló standdal az International Food and Drink Event (IFE) rendezvényen. A düsseldorfi ProWein Szakkiállításon pedig hat év kihagyás után a tavalyi évtől szervez újra rendszeres megjelenést a Társaság.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Történelmi körtefajták újratöltve

2019. február 27.

A történelmi körtefajtáink közül most további hármat mutatunk be olvasóinknak, melyek az Arabitka, a Bohusné körte és a Tüskés körte.

Agrárhírek / Életmód

Otthoni pálinkafőzés: valami nem stimmel a számokkal!

2019. február 21.

Csak egyharmada van használatban a magánfőzők által bejelentett lepárlóberendezéseknek a NAV 2018-as adatai alapján.

Agrárhírek / Életmód

Vesszük a házi pálinka főzőberendezéseket, mint a cukrot

2019. január 30.

Tavaly nagyjából 2500 főzőberendezést vettek nyilvántartásba az országban. A legtöbb üstöt Borsodban regisztrálták, olyannyira, hogy az északkeleti megyében vásárolták tavaly az országos mennyiség közel egyötödét.