2025. augusztus 26.
A Magyar Pálinka Lovagrend által szervezett Pálinka szemináriumon jártunk, amelynek célja a pálinkával kapcsolatos tudásanyag megismertetése, és ezáltal a jövőben megjelenő tudósítások szakmai színvonalának emelése volt.
2025. augusztus 24.
Házi pálinkafőzés 2025-ben: 86 literig adómentes, de szigorú engedélyezési és bejelentési szabályokhoz, valamint NAV-ellenőrzéshez kötött.
2025. február 17.
Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is adtak be tételeket, összesen 151 településről.
2024. szeptember 14.
Mikor jó a cefre? Ha utána a pálinka ízében visszaköszön az eredeti gyümölcs, amiből készítették az italt.
2024. augusztus 7.
Az országban egyedüli felsőfokú, diplomával elismert képzésre augusztus 15-ig várják a pálinkás szakemberek és a pálinkakészítés iránt érdeklődők jelentkezését.
2021. május 22.
A Báró Harruckern Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.-ről, a termékeiről, névadójáról, a pálinkaszektor helyzetéről beszélgettünk Fabulya Attila okleveles pálinkabírálóval, a kóstolóház vezetőjével.
2019. november 19.
Az ellenőrzés-sorozat az üzemeket, a kereskedelmi egységeket és a vendéglátóhelyeket egyaránt érinti. Az eddigi tapasztalatok vegyesek, de mindenképp pozitívum, hogy túlnyomó többségében csak kisebb hibákat találtak az ellenőrök.
2019. november 9.
Az uniós országok többsége támogatja az új irányelv elfogadását, amely szerint egy háztartásban évente ötven liter gyümölcspárlatot lehetne előállítani jövedéki adó megfizetése nélkül.
2019. október 16.
Csak idén közel tízezer liter gyümölcspárlatot és további nyolcezer liter, erre a célra elkészített cefrét foglalt le a Nemzeti Adó -, és Vámhivatal.