Címke: Permetlé

permetlé

Blog / Ház, táj

Kis mennyiségű permetlé bekeverése háztáji permetezéshez

2023. március 26.

A házikerti növényvédő szeres kezelésekhez is át kell tanulmányoznunk a készítmény engedélyokiratát, hogy megtudjuk, mekkora mennyiségben kell alkalmaznunk a növényvédő szert. Ezután kezdődik a megfelelő mennyiség előkészítése és a bekeverés.

Szaktanácsadás

Mennyi ideig használható fel az elkészített permetlé?

2023. március 21.

Növényvédő szer feloldása után mennyi ideig használható fel az elkészített permetlé? Másik kérdésem a keverhetőségre vonatkozik: tafrína elleni gombaölő szerhez keverhető-e levéltetű elleni szer?

Szaktanácsadás

Lehet januárban faápolási munkákat végezni?

2023. január 3.

Az ünnepek alatt sok problémát találtam a gyümölcsfák törzsén, ágain, amit korábban nem vettem észre. Lehet-e a mostani megváltozott időben az elmaradt téli lemosó permetezést pótolni a fáknál? És a fasebek kezelését is veszély nélkül még elvégezhetem?

Szaktanácsadás

Hogyan készüljek fel a teleltetésre, mivel permetezzem a növényeket?

2022. szeptember 22.

Hamarosan be kell vinnem a virágaimat teleltetésre. Hogyan készüljek fel erre, mivel permetezzem őket?

Agrárhírek / Gépinfo

A DirectInject közvetlen befecskendezés ezüstérmet hozott az AMAZONE számára

2021. december 17.

A DirectInject segítségével individuálisan reagálhat a kultúrnövény igényeire, és megtakarítható a növényvédő szerek és a szántóföldi permetezőgép további menetének költsége.

Agrárhírek / Növényvédelem

Biztonságos töltőrendszer: már a Bayer is támogatja az easyconnect-megoldást

2021. szeptember 7.

Nincs fröccsenés, nincs kiömlés: semmi sem történhet rosszul vagy tévesen a permetlé előkészítésekor.

Szaktanácsadás

Mire ügyeljünk a permetlé készítése során?

2021. június 24.

A permetezést minden esetben szélcsendes és száraz időben, a nyár folyamán lehetőleg reggel vagy esete 25°C-os hőmérséklet alatt végezzük el.

Blog / Gazdahely

A pH hatása a permetezés hatékonyságára

2019. október 20.

Amikor azt hallom egy termelőtől, hogy nem használ a szer, vagy azt tapasztalom egy szaktanácsolt területen, hogy valóban nem úgy hat az a hatóanyag, ahogyan elvárnánk; akkor két dologra kell gondolnunk hibalehetőségként. Az egyik a kijuttatási technológia (mikor, hogyan, mivel, stb.) s miután ennek gyorsan utána lehet járni, jöhet a másik: a permetezéshez használt víz megfelelősége!

Szakcikkek / Növényvédelem

Na habozzon! – Válassza az eredetit – Reglone Air

2019. június 18.

Magyarország napraforgó termesztése világviszonylatban kiemelkedő. A magas terméshozam egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő hibrid kiválasztása, ehhez a Syngenta Kft. 2019-ben 12 hibridből álló portfóliójával járul hozzá. Emellett kiemelten fontos minden olyan agrotechnikai vagy növényvédelmi művelet, ami akár egy kilogramm hektáronkénti termést is képes megmenteni.