Magyar gazdálkodó sikerei Azerbajdzsánban – avagy ezért sikeresek a Karintia genetikái

Magyar gazdálkodó sikerei Azerbajdzsánban – avagy ezért sikeresek a Karintia genetikái

Agrofórum Online

Christoph Hartig egy magyar gazdálkodó, aki nagy sikerrel dolgozik a probstdorfi genetikákkal Azerbajdzsánban.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

4:35

Fagyhelyzet az őszibarackosokban

2023. szeptember 25. 10:09

Az őszibarack az egyik legintenzívebben nemesített mérsékelt égövi gyümölcsfaj: minden évben, csupán az Európai Unió piacára mintegy 40-50 új fajta kerül. Zavarbaejtően gazdag a kínálat: közel 1200 őszibarack fajta regisztrált az EU tagállamaiban. 656 őszibarack fajta pedig európai uniós szintű növényfajta oltalomban részesült. Az, hogy a jelen klimatikus körülmények között milyen fajtát érdemes választani, és milyen technológia mellet érdemes termeszteni - nem egyszerű kérdések.

Öreg vetőgép nem feltétlenül vén vetőgép - Összehasonlítottunk két kukoricatáblát

2020. július 6. 10:20

Nem mindegy, hogy milyen vetőgéppel dolgozunk. Közhelyesen hangzik a megállapítás, de ha közelebbről is megtekintünk néhány kukoricatáblát, akkor komoly különbségeket láthatunk egy régi, egyszerű felépítésű, hagyományosnak mondható eszköz és például egy alapvetően ugyancsak koros, de a Precision Planting által felújított, érzékelőkkel, modern kiegészítőkkel ellátott vetőgép munkája között. Ezeket az eltéréseket vizsgáltuk meg Székesfehérvár határában Sebestyén Gergellyel, az AGCO leányvállalatának közép-európai régióvezetőjével.

Új technológia - Halmajon már bevált a Natur Jet!

4:40

Új technológia - Halmajon már bevált a Natur Jet!

2024. április 13. 11:10

A Natur Agro Hungária, Natur Jet kijuttató berendezésének használatával a talajoltó készítmények a talajműveléssel egymenetben kijuttathatók. A talajoltó készítmények egy fronthidraulikával felszerelt tartály segítségével kerülnek a talajra, majd tárcsával, vagy sekély kultivátorral dolgozhatók be. A Natur Jet technológia előnye, hogy egy műveletben elvégezhető a kijuttatás és bedolgozás is. A szárbontás a mikrobiológiai készítmények feladata, míg vetés előtt talajoltással támogatják a vetőmagok kelését, kétszeri lombtrágyázással pedig a mikro- és mezoelemek pótlása zajlik...

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

05:08

Fergeteges gépkavalkád Lajoskomáromban - Lemken és Farmet újdonságok az Andest Gépshow-n

2019. augusztus 28. 10:36

Augusztus 2-án Farmet és Lemken talajművelő eszközök lepték el a Fejér megyei Lajoskomárom határát, ahol az Andest-2005 Bt. tartotta meg immáron hagyományos, nagyszabású szántóföldi gépbemutatóját. A rendezvényen a két márka legújabb fejlesztéseivel ismerkedhettek meg a gazdálkodók.

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

7:18

Jó hírek a direktvetés iránt érdeklődők számára is! A Väderstad e tekintetben is újított

2023. december 7. 11:40

Az idei Agritechnica kiállításon a Väderstad talajművelő gépei mellett vetőgépeinek portfólióját is az érdeklődők elé tárta. A jól ismert Tempo megjelenése a hazai és nemzetközi piacon tíz évre nyúlik vissza, és természetesen hűen a vállalat innovatív megközelítésének, a termékfejlesztés máig is tart. Amennyiben nagy területen nagy mennyiségű és méretű mag vetése a cél, a Tempo megfontolandó lehetőség a gazdák számára, hiszen a folyamat kevés utántöltéssel megoldható. A gép központi mag-, és granulátumtartályának köszönhetően a gép hátsó részén, a vetőegység fölött nem helyezkedik el tartály. A nyomottlevegős vetési elv, magadagolás az új kialakítás mellett a régi maradt, de ez nem minden...

A hereford húsmarha-fajta előnyei

2020. március 31. 11:17

Megéri hereford húsmarhát tartani, hiszen az Egyesület Királyságbéli Herefordshire grófságban kitenyésztett fajta számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül kedvező a kis és a nagygazdaságok számára is. De mi a legfőbb előnye a fajtának a többi húsmarhával szemben?

A korszerű borászatoknál elengedhetetlen a gépi szüret - (Bock, Koch és Garamvári Szőlőbirtok)

2022. november 11. 13:24

Három borvidék... három borászat... egybevágó vélemények.

Hogy állnak a szántóföldi kultúrák? - Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 4. rész

2021. február 18. 11:23

Száraz időjárással kezdődött az ősz, majd késve ugyan, de megjött a csapadék. A repce és az őszi kalászos gabonák viszonylag jó kondícióban várták a telet. Az ősz folyamán repcében a repcedarázs és a bolha kártétele volt aggasztó, amelyet több védekezéssel lehetett megfékezni. Külön kiemelendő a levéltetvek kártétele, ami nem minden évben ilyen jelentős.