Címke: Pezsgő

pezsgő

Agrárhírek / Agrárközélet

VP: 70 milliárd forint élelmiszeriparra és borászatra

2019. szeptember 12.

Mintegy 70 milliárd forint támogatásban részesülhetnek idén az élelmiszeripari vállalkozások és borászatok a vidékfejlesztési programban (vp) - mondta Nagy István agrárminiszter.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

VinCE Budapest: a buborékok és a tízéves csúcsborok jegyében

2019. március 27.

Tízéves csúcsborokat és az elmúlt évtizedek legjobb pezsgőit is kóstolhatják a 10. VinCE Wine Show vendégei április 25. és 27. között a Várkert Bazárban.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Lesz-e újra Párizsban magyar pezsgőlerakat?

2019. március 19.

Reneszánszát éli Magyarországon a pezsgőkultúra, s talán nem túlzás azt állítani: ennek Etyek a motorja – már ami az ital készítését illeti. Egyre több borász kapcsolódik a folyamatba, egyre jobb a minőség, minden adott ahhoz, hogy a bortérképen Etyek újrapozicionálja magát.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Rekordot döntöttek az angol borászok

2019. március 17.

Az angol és a walesi borok jelenleg 40 különböző országban kaphatók, míg 2016-ban még csak 27 ország vásárolt a ködös Albion termékeiből.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Tüü Péter lett Magyarország sommelier bajnoka idén is

2019. március 6.

Immár másodszor nyerte el Tüü Péter (Arany Kaviár) a Magyarország sommelier bajnoka címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett Magyar Sommelier Bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Kiváló minőségű pezsgőkből válogathatunk szilveszterre

2018. december 29.

A Nébih által tesztelt édes, fehér pezsgők élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzői minden esetben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Megjelent az Aszú- és Pezsgőkiválóságok 2018/2019-es kötete

2018. december 21.

A pezsgőkészítés a borászati szakma csúcsa, hiszen a bor másodlagos erjedése során nyert aromák és széndioxid tartalom adja meg a pezsgők különlegességét.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Világbajnok a Kreinbacher pezsgője

2018. november 20.

A somlói borászat Prestige Brut 2013 Magnum tétele elnyerte a legjobb brut, nem hagyományos szőlőfajtából készült pezsgőnek járó vb trófeát.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Egy erdélyi pezsgő bravúros szereplése

2018. november 18.

Megismételte és felülmúlta a tavalyi sikert a magyarországi érdekeltségű, észak-erdélyi Kárászteleki Pezsgőpincészet. Az idei Nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC 2018) egy Carassia-tétel aranyérmes, egy másik pedig ezüstérmes lett.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A hétvégén rendezik meg a 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált

2018. augusztus 31.

A Budapest bornegyedeként számon tartott Budafok-Tétényben hagyományosan az első őszi hétvégén rendezik meg a helyi pincészeteket és vendégborászatokat egyaránt bemutató fesztivált.