2025. február 21.
A rebarbarát ismét kezdjük felfedezni és egyre többen ültetjük a kiskertjeink veteményeseibe. Termesztése nem bonyolult, és bizonyos trükkökkel befolyásolni is tudjuk a növekedését.
2024. szeptember 9.
A rebarbarát azután kell visszavágni, hogy az aktuális idény hajtásai elfonnyadtak és elhaltak. Ez általában október-november körül következik be.
2024. május 28.
A rebarbara levelének fogyasztása nem ajánlott, mivel nagy mennyiségű oxálsavat tartalmazhat, ami potenciálisan mérgező lehet.
2024. május 25.
A rebarbarának szüksége van a megmaradt hajtásokra, hogy a következő évben is fotoszintetizálni tudjon és ismét vastag szárakat képezzen.
2024. április 27.
A rebarbara lekvár elkészítése pofonegyszerű. Savanykás ízeket kedvelőknek igazi ünnepi csemege lehet ez télen a megszokott édesebb befőttek és lekvárok mellett.
2023. szeptember 26.
A veteményesben is egyre inkább tűnnek el a nyár színei és átveszi a terepet az utolsó pár még szedhető növény.
2023. május 20.
Íme egy rövid segítség azoknak a kertbarátoknak és tudatos táplálkozóknak, akik szeretnék a zöldség- és gyümölcsfogyasztásuk alkalmával szem előtt tartani a szezonalitást, vagyis azt, hogy éppen melyik növény fogyasztható részének mikor van idénye.
2023. május 20.
Egy kérdéssel fordulok Önökhöz. Mikor szüretelhető a rebarbara?
2023. március 19.
Nincs is annál jobb, mint a vasárnapi ebédet egy tál forró rebarbarás pitével zárni. Vagy mit szólna egy finom rebarbara tortához, egy habos rebarbara desszerthez vagy egy üveg házi készítésű lekvárhoz?