2024. szeptember 9.
A rebarbarát azután kell visszavágni, hogy az aktuális idény hajtásai elfonnyadtak és elhaltak. Ez általában október-november körül következik be.
2024. május 28.
A rebarbara levelének fogyasztása nem ajánlott, mivel nagy mennyiségű oxálsavat tartalmazhat, ami potenciálisan mérgező lehet.
2024. május 25.
A rebarbarának szüksége van a megmaradt hajtásokra, hogy a következő évben is fotoszintetizálni tudjon és ismét vastag szárakat képezzen.
2024. április 27.
A rebarbara lekvár elkészítése pofonegyszerű. Savanykás ízeket kedvelőknek igazi ünnepi csemege lehet ez télen a megszokott édesebb befőttek és lekvárok mellett.
2023. szeptember 26.
A veteményesben is egyre inkább tűnnek el a nyár színei és átveszi a terepet az utolsó pár még szedhető növény.
2023. május 20.
Íme egy rövid segítség azoknak a kertbarátoknak és tudatos táplálkozóknak, akik szeretnék a zöldség- és gyümölcsfogyasztásuk alkalmával szem előtt tartani a szezonalitást, vagyis azt, hogy éppen melyik növény fogyasztható részének mikor van idénye.
2023. május 20.
Egy kérdéssel fordulok Önökhöz. Mikor szüretelhető a rebarbara?
2023. március 19.
Nincs is annál jobb, mint a vasárnapi ebédet egy tál forró rebarbarás pitével zárni. Vagy mit szólna egy finom rebarbara tortához, egy habos rebarbara desszerthez vagy egy üveg házi készítésű lekvárhoz?
2022. július 1.
Rebarbarát szeretnék termeszteni kiskertemben. Mire kell odafigyelni ennek a növénynek a termesztése során?