Címke: Réz

réz

Szaktanácsadás

Milyen réztartalmú készítmények alkalmasak a téli lemosó permetezéshez?

2024. január 20.

Téli lemosó permetezéshez milyen réz készítményeket javasolnak? Több ismerősöm is és gazdaboltban is a felszívódó hatású Cupromaxot javasolták, mint új készítményt. Valóban alkalmas erre is?

Szaktanácsadás

Télen mit tehetek a monília ellen, mivel védekezhetek?

2023. november 18.

Az idei évben erősen moníliásak voltak a gyümölcsfáim. Még télen mit tehetek a monília fertőzés ellen, mivel védekezhetek?

Szaktanácsadás

Elvégezhetem korábban is a foltos levelű cseresznyefa lemosó permetezését?

2023. november 1.

Cseresznyefám levelein október közepén kerek foltok jelentek meg. Érdemes a lemosó permetezést már októberben elvégeznem?

Szaktanácsadás

Hogyan lehet azonosítani a diófa betegségét?

2023. augusztus 9.

Van egy diófánk, amit édesapám ültetett és évről évre sajnos leesnek a diók róla, barna foltos lesz kívülről és a levelei is hasonlóak. Szeretnénk meggyógyítani a fát. Hogyan lehet azonosítani a betegséget és megoldást találni rá?

Szaktanácsadás

Hogyan védekezhetek az uborka levélbetegsége ellen?

2023. július 1.

Házikertemben Roma F1, már termő uborkám levélbetegségének meghatározásában kérem a segítségüket. Több, mint egy hete észleltem a levelein apró, helyenként már nagyobb lyukszerű, világos foltokat. Atka kártételére gondoltam, és egy hete megpermeteztem Nissuron atkaölővel. A helyzet azóta sem javult, sok levél elszáradt, illetve fonnyad. Hogyan védekezhetek ellene?

Szaktanácsadás

Ki kell dobni a fonnyadó, barnuló levelű muskátlit?

2023. június 23.

A muskátlim levelei közt egy-egy levél fonnyadni, barnulni kezdett. A levélen hosszan, V alakban barna folt jelent meg. A levél fonákján a barna folt környékén kevés, fekete nagyon kicsi valamik vannak, de lehet, hogy csak kevés földmaradvány. Mi lehet a baja? Netán kidobjam?

Szaktanácsadás

Milyen betegség miatt lesznek foltosak és hullanak le a dió apró termései?

2023. június 13.

Diófáim levelein sötét foltok vannak, apró, zöld termései hullanak, rajtuk feketés foltok láthatók. Mi ez a betegség? Tudok-e ellene védekezni?

Szaktanácsadás

Milyen tünetei vannak a körte ventúriás varasodásának?

2023. június 12.

Milyen tünetei vannak a körte varasodásának? Mit csináljak, ha már megjelentek ezek a tünetek?

Szaktanácsadás

Mi lehet a furcsa, narancssárga színű folyás a diófán?

2023. április 23.

Diófám fás részén furcsa, narancssárga színű habos folyást észleltem a napokban egy seb mellett. Mi ez a furcsa képződmény, mit tegyek vele? Nem fog kipusztulni a fa?