Címke: Sertéstenyésztés

sertéstenyésztés

Agrárhírek / Pályázatok

50 millió forint összdíjazású pályázat sertéstenyésztőknek

2024. június 13.

A díjjal olyan sertéstenyésztőket – cégeket, magánszemélyeket, startupokat vagy szervezeteket – jutalmaznak, akik a sertéságazat innovációjának és technológiájának előmozdításán dolgoznak.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Az egyik nagy ukrán sertéstenyésztő újraindítaná az ágazatot

2024. május 21.

A KSG Agro, Ukrajna egyik legismertebb sertéstenyésztő vállalata partnerprogramot indított elválasztott malacokat, valamint tanácsadást kínálva.

Agrárhírek / Állattenyésztés

A hazai húsipar a fényt keresi az alagút végén

2024. március 22.

Éder Tamás a hazai húsipar helyzetéről március 6-án tartott előadásának legfontosabb tényeit és tanulságait foglaljuk össze.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Közvetlen fogyasztás helyett: sertéstakarmányozás rovarokkal

2023. november 24.

Az európai ember számára a rovarok fogyasztása néhány kísérletező kedvű egyén kivételével teljesen idegen. De mi lenne, ha mi maradnánk a hagyományos ételeinknél, mint a baromfi vagy a disznó, és őket táplálnánk ezzel az új fehérjeforrással? A baromfi esetében ez már bevett eljárás, és biztató kísérletek folynak a sertések takarmányozásával kapcsolatban is.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Európai kampánnyal az afrikai sertéspestis megállításáért

2023. június 2.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority - EFSA) 2023-ban is európai szintű kampánnyal támogatja az afrikai sertéspestis (ASP) elleni küzdelmet.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Brüsszel nem segít a sertéstartóknak

2021. október 12.

Hazánk több tagállammal együtt felszólította az Európai Bizottságot, hogy éljen a felhatalmazásával, és hozzon olyan azonnali piaci intézkedéseket, amelyek megakadályozzák, hogy a sertéstartók válsága még jobban elmélyüljön - jelentette ki Nagy István tárcavezető az uniós agrárminiszterek tanácsülését követően.

Szakcikkek / Növénytermesztés

Sertéstenyésztés - magasabb szintre kell lépni

2021. március 3.

A Bonafarm Csoporthoz tartozó Bóly Zrt., a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának (jogelőd Kaposvári Egyetem) és a Debreceni Egyetem konzorciuma egy jelentős, 4 éven átívelő növénytermesztési és takarmánygyártási, valamint -felhasználási kutatás-fejlesztési projektet indított 2016 őszén, amit a Széchenyi 2020 Program keretében, az Európai Unió és Magyarország Kormánya társfinanszírozásával – 1,935 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással – valósított meg. A projekt legfontosabb eredményeiről Krzyzewsky Nórával, a Bonafarm Csoport minőségirányítási és kutatásfejlesztési igazgatójával, egyben a projekt vezetőjével, Tossenberger Jánossal, a projekt szakmai vezetőjével, Dobos Attilával, a Debreceni Egyetem AKIT DTTI Agrometeorológiai és Agroökológiai Monitoring Központ vezetőjével és Tenke Jánossal, a Bóly Zrt. sertéságazati takarmányozási vezetőjével beszélgettünk.

Szakcikkek / Állattenyésztés

A stresszes sertés nem jó sertés

2019. augusztus 21.

A Farmerexpo adott otthon a Sertéstenyésztési konferenciának, amely az ágazat aktuális kérdéseivel, problémáival foglalkozott, illetve igyekezett azokra megoldási lehetőségeket kínálni.