Címke: Szamóca

szamóca

Agrárhírek / Gépinfo

Rubion: földieper-szedő robot a szezonmunkások helyett

2019. augusztus 3.

Az angolok azért folytatják nagy lendülettel a mezőgazdasági robotok fejlesztését mert a Brexit utáni időkre készülnek.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Vessen és szüreteljen párhuzamosan augusztusban

2019. július 16.

A hagymafélék mellett sok más zöldségnövényt lehet betakarítani augusztusban, például a paradicsom, a paprika, a cukkini is ebben az időszakban érik a legintenzívebben

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Alacsony szinten van a lengyel fagyasztott szamóca ára

2019. július 4.

Egyes vásárlók úgy döntöttek, hogy nem vesznek Lengyelországtól ebben a szezonban és minden megrendelésüket marokkói és egyiptomi szamócával teljesítik.

Szakcikkek / Gyümölcs

Szedd magad a Dancsi Kertészetben!

2019. június 28.

Amikor meghatározzák a szedési árat, akkor felmérik egyrészről azt, hogy az adott időszakban, mekkora összegért elérhető a pultokon a szamóca, mekkora az, amiért megéri a fogyasztónak kocsiba ülni és a tűző napon hajladozni.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Bőven van szamóca az Egyesült Királyságban

2019. június 9.

Az Egyesült Királyság szupermarketeibe szállított bogyók 95 százalékát képviselő iparági szervezet szerint a melegházakban való termelés felfutását új fajták is segítették.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A sok csapadék károsította a szabadföldi szamócatermést

2019. június 1.

A fagyok és az aszály idén nem okozott érdemi kárt a szamócaültetvényekben, ugyanakkor az eső és a gombafertőzés miatt a mintegy 400 hektáros szabadföldi terület 20-30 százaléka is kieshet.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Továbbra is magasak a szamócaárak

2019. május 28.

A jó íz feltétele a kiegyenlített vízgazdálkodás, a meleg és napsütéses időjárás. Az utóbbiak most hiányoznak, és az előrejelzések szerint a következő egy hétben sem lehet gyökeres változásra számítani.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Az eper inkább szamóca - jön a hazai szabadföldi

2019. április 30.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a magyar szabadföldi szamóca várhatóan május közepén jelenik meg nagyobb mennyiségben a piacokon.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Üvegbe zárt gyümölcsök

2019. április 28.

A Quali-T Bt. a függőséget okozó lekvárokon túl bodzafeldolgozással is foglalkozik. Sőt, ez az, ami jelenleg a cég gazdálkodásának legerősebb pillérje. A biofeldolgozáson kívül ugyanis szinte a kezdetektől készítenek exportra bodzavirág szörpöt, melyet félkész termékként értékesítenek.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

Minden növény veszélyben: rajzik a cserebogár!

2019. április 15.

A naspolya kivételével már minden gyümölcstermő növény kivirágzott, a szilva már elhullajtotta szirmait, a kajszin körömnyi méretű terméskezdemények vannak, már ahol a fagy nem tizedelte meg virágzás idején.