Címke: Szőlészet

szőlészet

PR cikk / PR cikk

AktyShield kúra belsőleg – avagy a szőlőnek is jár a feltöltődés

2023. március 14.

A peronoszpóra elleni védelemről már a szőlő fakadásától kezdve gondoskodni kell.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Továbbképzés és határszemle-sorozat indul kertészek és szőlészek számára

2023. március 7.

A következő hetekben nyolc időpontban és helyszínen rendezik meg a LUCZA KERTÉSZ PRAKTIKUM szőlő-gyümölcs továbbképzést és határszemle-sorozatot.

PR cikk / PR cikk

Felszívódó, rézmentes megoldás a szőlő peronoszpóra elleni védelmére

2023. március 2.

A peronoszpóra (Plasmopara viticola) a szőlő egyik meghatározó gombabetegsége.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A termelői-feldolgozói-kereskedői együttműködésen is múlik a borászat jövője

2023. január 24.

Az összefogásra jó példa a BalatonBor, ez egy termelői együttműködésre és a helyi olaszrizlingre épülő bormárka.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Egy saját utas villányi: Bakonyi pincészet

2022. december 28.

Bakonyi Péterrel, a Bakonyi pincészet egyik tulajdonosával, ügyvezetőjével beszélgettünk.

PR cikk / PR cikk

Szőlő 2022 – Minden rosszban van valami jó

2022. december 6.

A 2022-es ágazati összefoglalók szerint az aszály volt a főszereplő minden mezőgazdasági kultúrában, szántóföldön és ültetvényekben egyaránt.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Kézi vagy gépi? Szőlőkombájnok nyomában három borvidéken át

2022. november 19.

A 2022-es őszi szüret idején három neves pincészetet és szőlőbirtokot kerestem fel, hogy megtudjam, miért dönt egyre több borász a betakarítás gépesítése mellett, és mivel tud hozzájárulni egy szőlőkombájn a minőségi, adott esetben akár a csúcsborok elkészítéséhez.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Ismét bizonyította kiválóságát a Tokaji borvidék leghíresebb itala

2022. november 9.

Hatósági, laboratóriumi és kedveltségi szempontból is mindenben megfeleltek a tokaji aszúk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén.