2023. március 14.
A peronoszpóra elleni védelemről már a szőlő fakadásától kezdve gondoskodni kell.
2023. március 7.
A következő hetekben nyolc időpontban és helyszínen rendezik meg a LUCZA KERTÉSZ PRAKTIKUM szőlő-gyümölcs továbbképzést és határszemle-sorozatot.
2023. március 2.
A peronoszpóra (Plasmopara viticola) a szőlő egyik meghatározó gombabetegsége.
2023. január 24.
Az összefogásra jó példa a BalatonBor, ez egy termelői együttműködésre és a helyi olaszrizlingre épülő bormárka.
2022. december 28.
Bakonyi Péterrel, a Bakonyi pincészet egyik tulajdonosával, ügyvezetőjével beszélgettünk.
2022. december 6.
A 2022-es ágazati összefoglalók szerint az aszály volt a főszereplő minden mezőgazdasági kultúrában, szántóföldön és ültetvényekben egyaránt.
2022. november 19.
A 2022-es őszi szüret idején három neves pincészetet és szőlőbirtokot kerestem fel, hogy megtudjam, miért dönt egyre több borász a betakarítás gépesítése mellett, és mivel tud hozzájárulni egy szőlőkombájn a minőségi, adott esetben akár a csúcsborok elkészítéséhez.
2022. november 11.
Három borvidék... három borászat... egybevágó vélemények.
2022. november 9.
Hatósági, laboratóriumi és kedveltségi szempontból is mindenben megfeleltek a tokaji aszúk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén.