2018. március 2.
A talajművelés során a talaj fizikai tulajdonságainak megváltoztatásával elsősorban a víz- és levegőgazdálkodási jellemzők javítását célozzuk. Javulnak ezáltal a vízkapacitási jellemzők az altalaj és a művelt réteg között, növekszik a vízbefogadó képesség és az oxigénellátás, mindezek pedig összefüggésben vannak a hő- és tápanyag-gazdálkodási jellemzőkkel.
2018. február 23.
A kultúrnövények termesztése során a termés mellett jelentős mennyiségű gyökér- és szármaradvány is keletkezik.
2017. december 21.
A talaj állapotának részletes és helyspecifikus ismerete nélkül nem képzelhető el olyan teljes technológiát alkalmazó precíziós gazdálkodás, ahol a tápanyag-utánpótlást a talaj és a növény igényeinek megfelelően végzik.
2017. december 12.
Ha tömör a talaj, az csökkenti a hozamot, és csak nagyobb befektetésekkel lehet a korlátozó tényezőket felszámolni, jó hozamokat elérni.
2017. augusztus 19.
A legtöbb esetben a lepárlás melléktermékeként keletkező cefrét mezőgazdasági termőterületre juttatják ki, ezt azonban a talaj termőképességének megőrzése vagy javítása érdekében számos egyéb tevékenységnek kell megelőznie.
2017. július 20.
A zöldtrágyázás mivel a zöldítésben kötelezően választható elemként jelenik meg, ezért sok gazdálkodó a szükséges rosszként tekint rá, pedig a zöldtrágyázás segíti a talaj termékenységének fenntartását és fokozását.
2017. június 30.
A rendezvény megtartását a Magyar Talajbaktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szervezete kezdeményezte.
2017. január 12.
Világszerte, így Európában és hazánkban is, a gazdaságilag fontos élelmiszer- és takarmánynövények termőterületének jelentős részét teszik ki az alacsony termékenységű talajok.