Címke: Tápanyaggazdálkodás

tápanyaggazdálkodás

PR cikk / PR cikk

Fontos: a tápanyaggazdálkodás ne merüljön ki a műtrágyázásban!

2022. augusztus 3.

Dr. Árendás Tamás okleveles agrármérnök, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Agrártudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa, az Agrofórum folyóirat főszerkesztője volt a Compost podcast vendége.

PR cikk / PR cikk

Jóból keveset adnak

2022. augusztus 2.

A Yaránál a filozófia hasonló: jóból kevesebb is elegendő.

Agrárhírek / Agrárközélet

Új rendelet született a felelős tápanyaggazdálkodásért

2021. október 13.

A jövőben a talajok állapotát egyre inkább figyelembe kell venni a mezőgazdasági hulladék és maradékanyagok energetikai hasznosításakor.

Agrárhírek / Gazdainfó

Határidő közeleg: ideje a tápanyaggazdálkodási tervet elkészíteni

2021. július 21.

A VP AKG, illetve a VP ÖKO támogatások esetében a tápanyaggazdálkodási tervet szeptember 30-ig – amennyiben az adott növénykultúra betakarítására szeptember 30-át követően kerül sor, úgy a betakarítást követően 30 napon belül – kell elkészíteni, a talajvizsgálati eredmények, valamint ültetvények esetében a levélanalízis figyelembevételével.

Videó

A görögdinnye is a rántott húst szereti

2020. szeptember 23.

„Minden élőlény, így a növények is egy táplálkozási folyamaton mennek keresztül, majdnem úgy, ahogy az ember. A rántotthús sültkrumplival teljesen jó, de a száraz kenyér vízzel már kevésbé. Ugyanilyen a tápanyag-bevitel a növényeknél: ha jó minőségűt juttatunk a számukra, akkor jó kondícióban lesznek, ha rossz minőségűt, akkor az tönkremegy, vagy nem produkál megfelelő hozamot”

Agrárhírek / Agrártámogatások

Fontos a tápanyaggazdálkodási-terv a vidékfejlesztési támogatásoknál

2019. augusztus 10.

A kötelezettségen túl is fontos elem a gazdálkodásban talajaink ismerete, hiszen a talajvizsgálatok költségei többszörösen megtérülnek.