2℃ -6℃
február 19. Zsuzsanna, Eliza, Konrád

Címke: Tartósítás

tartósítás

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A természetes permetszer hetekkel meghosszabbítja a friss gyümölcsök és zöldségek élettartamát

2023. május 28.

Mindannyian jártunk már úgy, hogy miután kivettük az uborkát a hűtőből, azt láttuk, hogy az megfonnyadt, összeaszalódott és megpenészedett.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan aszaljunk hatékonyan?

2022. november 8.

Mivel a boltokban igen magas ára van az aszalványoknak, ha magunk megtermeljük az alapanyagot, vagy jó áron be tudjuk szerezni, akkor még ezeknél a magas energiaáraknál is érdemes lesz magunknak elkészíteni az aszalványokat.

Házikert / Házikert

Mit tegyünk, ha sok a csemegeszőlő a kertben?

2022. október 22.

Nézzük is sorban, melyek a mi bevált trükkjeink, ha nagyon sok a szőlő a kertben.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Fermentáljunk! - A tartósítás másik szintje

2022. szeptember 8.

A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.

Házikert / Házikert

Mi készüljön a sok szilvából, almából és körtéből?

2022. szeptember 5.

Ősszel sok-sok alma, körte és szilva terem egy időben, így ha ügyesen dolgozunk, akkor sokféle téli elemózsia tárolható be belőlük.

Házikert / Házikert

Hogyan tartósítsuk el: ha túl sok paradicsom és paprika terem

2021. szeptember 5.

Előfordul még a kezdő kertészekkel is, hogy hirtelen sok termény keletkezik és pont a paprika és a paradicsom az, amit nehezebb hosszútávon betárolni. Ilyenkor jönnek a tartósítási megoldások!

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Tartósítás konzervek és hűtőberendezések nélkül

2021. március 27.

Az élelmiszer tartósításának a kialakulása egyidősnek tekinthető az emberiség történetével. Hagyományos értelemben véve az „ősi” tartósító eljárások közé sorolhatjuk a szárítást, az aszalást, a besűrítést, a füstölést, a sózást, a savanyítást, az erjesztést vagy akár a természetes hűtést is.