Címke: Tartósítás

tartósítás

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Így tartósítsa a terményt befőzőedényben

2024. szeptember 5.

Szeretné a kertben megtermelt, friss terményt az elkövetkező hideg hónapokban is élvezni? Érdemes a vízfürdőben tartósítást kipróbálni.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Higiéniai fortélyok a sikeres befőzésért

2024. augusztus 20.

Jön már a fákról a rengeteg gyümölcs, a kertben minden szüretelhető vagy szedhető, aktuális kérdés lett a befőzés, vagyis inkább a tartósítási eljárások sokasága.

Házikert / Ház, táj blog

Mindent a csiperke gombáról

2024. február 6.

Miben különbözik a mezei és az erdőszéli csiperke? Hogyan termeszthetők, és hol találjuk meg őket a természetben? Miért fontos rendszeresen fogyasztanunk csiperkét? Hogyan használjuk fel, és hogyan tároljuk?

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan aszaljunk, ha túl sok a termény?

2023. szeptember 15.

Nézzük meg, mely zöldségek aszalhatók, és hogyan érdemes nekiállni!

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Miért kell az áfonyát ecetes fürdőben kezelni?

2023. augusztus 28.

Nem csak a „sajtója” jó, az áfonya valóban superfood. Ennek érzékeltetésére jöjjön egy szemléletes összehasonlítás: egyetlen adag áfonya ugyanannyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyit öt sárgarépa, alma, brokkoli vagy sütőtök.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

A természetes permetszer hetekkel meghosszabbítja a friss gyümölcsök és zöldségek élettartamát

2023. május 28.

Mindannyian jártunk már úgy, hogy miután kivettük az uborkát a hűtőből, azt láttuk, hogy az megfonnyadt, összeaszalódott és megpenészedett.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Hogyan aszaljunk hatékonyan?

2022. november 8.

Mivel a boltokban igen magas ára van az aszalványoknak, ha magunk megtermeljük az alapanyagot, vagy jó áron be tudjuk szerezni, akkor még ezeknél a magas energiaáraknál is érdemes lesz magunknak elkészíteni az aszalványokat.

Házikert / Házikert

Mit tegyünk, ha sok a csemegeszőlő a kertben?

2022. október 22.

Nézzük is sorban, melyek a mi bevált trükkjeink, ha nagyon sok a szőlő a kertben.

Agrárhírek / Életmód, gasztronómia

Fermentáljunk! - A tartósítás másik szintje

2022. szeptember 8.

A fermentálás alapvetően sok odafigyelést igényel, de egy nagyon jó móka is egyben annak, aki szereti figyelni a változásokat az étele elkészülése közben.