Címke: Tartósítás

tartósítás

Szakcikkek / Házikert

Mi készüljön a sok szilvából, almából és körtéből?

2022. szeptember 5.

Ősszel sok-sok alma, körte és szilva terem egy időben, így ha ügyesen dolgozunk, akkor sokféle téli elemózsia tárolható be belőlük.

Szakcikkek / Házikert

Hogyan tartósítsuk el: ha túl sok paradicsom és paprika terem

2021. szeptember 5.

Előfordul még a kezdő kertészekkel is, hogy hirtelen sok termény keletkezik és pont a paprika és a paradicsom az, amit nehezebb hosszútávon betárolni. Ilyenkor jönnek a tartósítási megoldások!

Szakcikkek / Életmód

Tartósítás konzervek és hűtőberendezések nélkül

2021. március 27.

Az élelmiszer tartósításának a kialakulása egyidősnek tekinthető az emberiség történetével. Hagyományos értelemben véve az „ősi” tartósító eljárások közé sorolhatjuk a szárítást, az aszalást, a besűrítést, a füstölést, a sózást, a savanyítást, az erjesztést vagy akár a természetes hűtést is.