A világ legnagyobb kombájnja Magyarországon

A világ legnagyobb kombájnja Magyarországon

Agrofórum Online

Minden eddiginél nagyobb teljesítmény. Minimális szemveszteség. Első osztályú vezetőfülke. Hihetetlenül széles vágóasztal. Magyarországon is bemutatkozott a John Deere új, X9-es kombájnszériája, ami új távlatokat nyit a betakarítás terén. Óránként több mint 100 tonna termény mindezt 1 százalék szemveszteséggel.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A folyékony tápanyag-utánpótlásé a jövő?

2021. szeptember 28. 09:31

Több mint 20 munkatárs, több mint 40 termék, komoly üzemi kapacitás, és magasfokú szakmaiság. A Vulcan Agro 2017 óta segíti a magyar termelők munkáját olyan egyedi, gyakorlati, komplex megoldásokkal, amelyek túlmutatnak egy-egy jó minőségű terméken. Így van ez a tápanyag-utánpótlás és talajjavítás kapcsán is.

Bio palántanevelés a MagosVölgy Ökológiai Gazdaságban - vetéstől a növényvédelemig

2022. július 20. 14:16

Április elejétől decemberig szolgálja ki változatos kínálattal zöldségközösségének tagjait a Nógrád megyei Terényben működő MagosVölgy Ökológiai Gazdaság. Ehhez azonban már február során meg kell kezdeni a vetést, illetve a palántanevelést, ami szigorú rendszer szerint fűtött fóliasátorban történik. De mielőtt részletesen is bemutatjuk a technológiát, ismerjük meg Dezsén Zoltánt, aki feleségével, Judittal álmodta meg és hozta létre a biogazdaságot.

Idén is újdonságokkal állt elő a Velox-Ker Kft.

4:28

Idén is újdonságokkal állt elő a Velox-Ker Kft.

2023. augusztus 30. 15:40

A Velox-Ker Kft. az idei, második alkalommal megrendezett Szentlőrinci Mezőgép Napokon is felvonultatta mezőgazdasági gépeit. A jól megszokott Massey Ferguson gépeken felül jó pár újdonsággal készült a forgalmazó, köztük ERMO alap talajművelő gépekkel, és rövidtárcsával, közép- és mélylazítókkal, MacDon felxibilis vágóasztallal.

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

5:03

Mit tartogatott a Väderstad idén Bábolnán?

2023. szeptember 22. 10:23

Az idén 36. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó mellett a Väderstad is a kiállítók között szerepelt. A vetési idő okán szemenkénti vetőgépet, illetve a talajművelő gépek kategóriájában nehézkultivátort, valamint ennek függesztett, könnyebb változatát, végül a forgatás nélküli talajművelés eszközeit is láthatták az érdeklődők.

Talajmegújítás direktvetőgéppel, küllőskapával és sorművelővel - Gépek a Talajélet konferencián

2023. február 4. 07:31

Hatalmas érdeklődés mellett tartotta meg Talajélet konferenciáját január 16-án a Talajmegújító Gazdák Egyesülete.

Távvezérelt traktor, almaszedő platform, jégháló és permetezőgép - Innovációkavalkád almatermelőknek

2022. szeptember 14. 09:12

Üres fülkével haladó távvezérelt traktor... Manez Y Lozano ültetvénypermetező... a szélsőséges időjárási viszonyokat enyhítő Valente jéghálórendszer... és a lengyel Krolik talajérintkezés nélküli almabetakarítási technológiája... Ezek voltak a fő témák és szakmai látványosságok a KITE Zrt. immár hagyományos, UPL Hungary Kft.-vel közösen megszervezett alma bemutatóján, amire ezúttal új helyszínen, Pátyodon, Szabó József 30 hektáros, szuperintenzív ültetvényébe várták az érdeklődőket.

Így zárt a baromfi-, sertés-, juh-, húsmarha- és tejelő ágazat - Állattenyésztési évértékelő 2019

2020. február 2. 21:28

Az átlagosnál jobb évet zárt a magyar állattenyésztés 2019-ben, ám ez a kijelentés csak összességében állja meg a helyét, az ágazatokat külön-külön vizsgálva sokkal árnyaltabb a kép. A baromfi tekintetében például jól indult az esztendő, a zárás viszont elmaradt a várakozásoktól - és akkor még nem is volt képben a januárban több helyen megjelenő madárinfluenza.