Címke: Termelés

termelés

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

2021: a Gyümölcsök és Zöldségek Nemzetközi Éve lesz

2020. január 7.

Az élelmiszer-biztonság nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő összetételű táplálékot jelent, amiben nagy szerepük kellene, hogy legyen a zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Zöld Kert-TÉSZ: a prémium minőség garantált

2019. november 27.

A gyorsaság nagy szerepet játszik a sikeres értékesítésben, a betakarítást követő egy héten belül a paprikának meg kell érkezni a rendeltetési helyére, a boltok polcaira.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Az esőerdő rovására bővül a brazil szójatermesztés

2019. szeptember 7.

A 2019/2020-as szezonban a brazil szójatermés elérheti a 123 millió tonnát is, míg a világ legnagyobb szójafogyasztója, Kína csupán mintegy 17 millió tonnát takaríthat be.

Agrárhírek / Terményárak

Enyhén drágult a kukorica világpiaci ára

2019. július 24.

Emelkedett a kukorica ára azt követően, hogy az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) közölte, hogy a kukoricatermés elmaradhat a várakozásoktól.

Agrárhírek / Agrárközélet

A termelés növelésével fejlődhet igazán a hazai mezőgazdaság

2019. február 5.

A mezőgazdaság kibocsátása az elmúlt években uniós összehasonlításban is kiemelkedő mértékben emelkedett, 2018-ban újabb rekordot ért el, meghaladta a 2700 milliárd forintot.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Január végéig lehet jelentkezni a konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram pályázatára

2019. január 26.

A szociálisan hátrányos helyzetű emberek, családok megélhetését segítő földprogram múlt évi, 130 millió forintos keretét 180 millió forintra emelték, a program akár 28 ezer embert is tud segíteni.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Spanyol fokhagyma árasztja el hazánkat

2019. január 10.

A statisztikai adatok szerint a múlt év első kilenc hónapjában mintegy 81 százalékkal több fokhagyma érkezett a déli országból. A hazai termelésnek tavaly az időjárás sem kedvezett, így a korábbinál is kevesebb mennyiséget takaríthattak be a gazdálkodók.

Agrárhírek / Agrárközélet

Fontos az együttműködés a mezőgazdaságban

2018. szeptember 17.

A megyei gazdanapon és méhésztalálkozón tartott előadásában Nagy István a jövő nagy kihívásának, egyben nagy lehetőségének nevezte, hogy a termelők a feldolgozásból származó haszonból is részesüljenek.