Terményárak
Terményárak

Enyhén drágult a kukorica világpiaci ára

Enyhén drágult a kukorica világpiaci ára

Agrofórum Online

Emelkedett a kukorica ára azt követően, hogy az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) közölte, hogy a kukoricatermés elmaradhat a várakozásoktól. Az USDA szerint a kukoricaföldek 57 százaléka van jó vagy kiváló állapotban. Ez múlt héten még 58 százalék volt és az elemzők is arra számítottak előzetesen, hogy az adat az 58 százalékos szinten marad – írta a Reutersre hivatkozva a CNBC.

„Ez persze enyhe áremelkedést hozott a piacon, de az egy százalékpontos csökkenés nem ad okot komoly aggodalmakra, ez nem jelent jelentős állapotromlást” – idézték Michael Magdovitzot, a Rabobank vezető mezőgazdasági termékelemzőjét. A piac érzékeny, de az utóbbi időszak meleg és nedves időjárása jót tett a növényeknek.

A búza is drágult. Az amerikai búzateremés 69 százalékát egyébként már betakarították, ami elmarad az elemzők által várt 73 százaléktól és az elmúlt öt év 79 százalékos átlagától.

A szója ára 0,4 százalékkal csökkent, nagyrészt az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborús feszültségek miatt.

Az időjárási kilátások miatt drágult a kukorica

2019. október 8. 12:38

A kukorica 0,5 százalékkal 386,88 dollárcentre drágult vékánként, de a kereskedés közben 387,62 dollárcenten is kötöttek üzletet. Az időjárás-előrejelzések szerint az Egyesült Államokban az észak-nyugati kukoricaövezetben fagy várható, ami felfelé hajtotta az árupiaci árakat.

Terményárak: az eladók fagyasztották be a piacot

2019. október 8. 09:03

Az első októberi napok a terménypiacokon további enyhe erősödést hoztak, aminek alapja a fekete-tengeri búzaárak emelkedése volt.

Négy hónap után drágult látványosan a kukorica

2019. október 4. 15:04

A kukorica ára bár 0,3 százalékkal a vékánkénti 386,88 dollárcentes szintre csökkent egy korrekció után, de az elmúlt hét 4 százalékos emelkedése a legnagyobb drágulás volt négy hónap után.

Emelkedést várnak a szójabab grafikonján

2019. szeptember 27. 10:34

Az optimizmust az fűti, hogy Kína amerikai szójababot vásárolt, ezzel szemben áll, hogy az afrikai sertéspestis korlátozza a keresletet.

A jövőben is kiemelten támogatják a szójatermesztést? - Dr. Nagy István agrárminiszter válaszol

2019. február 22. 06:41

A szakpolitikus a vasvári székhelyű Karintia Kft. standján a szójatermesztés jelenlegi helyzetéről és jövőjéről beszélt. De vajon hogyan fog változni a szójatermesztők támogatása?

Termesztés ösztönzéssel csökkenthető az unió szójaimport-függősége

2019. január 29. 11:33

Magyarország továbbra is elkötelezett a GMO-mentes élelmiszerek és a GMO-mentes takarmányozás iránt. Utóbbi kapcsán kiemelten fontos cél az Unió szójaimport-függőségének csökkentése, hosszútávon pedig kiváltása.

Megjött a szója preemergens kezelésére is kibővített Pledge gyomirtó szer engedélyokirata

2018. április 11. 07:07

Módosult a Sumi Agro növényvédő szerének engedélyokirata, a dokumentumot számos kultúrával bővítette a NÉBIH.

Kiváló lesz a szójatermés Európában - Olajnövény-piaci jelentés

2018. október 23. 17:00

Szójában a tavalyinál 3 százalékkal jobb hozam (2,8 tonna/hektár) mellett 2,7 millió tonna uniós termésre van kilátás.