Címke: Terményárak

terményárak

Agrárhírek / Terményárak

Szárnyal a kukorica az árutőzsdén

2020. január 18.

A kukorica tonnánkénti árjegyzése a 224,7 dollárnak megfelelő szintig erősödött a ritkán látható napon belüli rali során.

Agrárhírek / Terményárak

Nyugodtak a gabonapiacok az aláírás előtt

2020. január 14.

A búza ára is csökkent, 0,7 százalékkal, míg a kukorica kurzusa emelkedett, 0,6 százalékkal. A chicagói piacon a búza és a kukorica irányát döntően az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) pénteken közzétett terményadatai befolyásolták.

Agrárhírek / Terményárak

Nem nyugodhatnak meg a szójabab piacán a kereskedők

2020. január 13.

Washington és Peking megállapodott egy új, félévig tartó kommunikációs mechanizmusban, melyet várhatóan szerdán jelenthetnek be, amikor aláírásra kerülhet a kereskedelmi megállapodás első fázisa.

Agrárhírek / Terményárak

A minisztériumi jelentés hatására emelkedett a három fő agrártermék ára

2020. január 13.

A kukorica tonnánkénti ára 152,2 dollárnak megfelelő szintig drágult, a búzaért 207,3 dollárnyit adtak tonnánként míg a szójabab 347,6 dollárba került.

Agrárhírek / Terményárak

Friss adatokra várnak a befektetők

2020. január 10.

A búza 1,8 százalékkal a tonnánkénti 206,8 dolláros szintig drágult, de a kukorica és a szójabab is 0,4-0,4 százalékot vesztett értékéből. Előbbi kurzus a tonnánkénti 151 dollárig, míg utóbbi a 346,5 dolláros szintig húzódott vissza.

Agrárhírek / Terményárak

A közel-keleti kockázatokat árazzák a befektetők

2020. január 9.

A búzapiacon egy újabb egyiptomi beszerzési tender eredményére vártak. Annyi már kiderült, hogy amerikai ajánlatot nem fogadtak el Kairóban és az árak is emelkedhettek az egy hónappal ezelőtti aukcióhoz képest.

Agrárhírek / Terményárak

Hektikus mozgások az agrártermékek piacán

2020. január 7.

A szójabab piaca visszatért a néhány héttel ezelőtti helyzethez, amikor inkább csökkenésre lehetett számítani, hiszen megkerülhetetlen, hogy a befektetők tekintettel legyenek a közel-keleti helyzetre.

Agrárhírek / Terményárak

Az ünnepi hangulat közben új helyzet alakult ki

2020. január 4.

Összességében az látható, hogy az év végi gazdaság-politikai események pozitív hatását erősíthetik a fundamentális tényezők is, melyek közül a legnagyobb bizonytalanság a kukorica árának emelkedésében lehet, bár ma az amerikai elemzők még a kukorica jegyzésénél is a vételt ajánlják.

Agrárhírek / Terményárak

Megint a vevők voltak többségben az agrárpiacon

2020. január 3.

A kereskedők a kereskedelmi egyezség első szakaszának január 15-i aláírása miatt voltak optimisták. Szakértők szerint számos friss vásárlás is történt a piacon a várakozások szerint a jövőben növekvő kínai vásárlások miatt.

Agrárhírek / Terményárak

Egy éves csúcs után korrigált a búza és a szójabab

2020. január 1.

A szójabab árjegyzése 0,1, a búzáé pedig 0,3 százalékkal csökkent, a kukorica kurzusa ezzel szemben 0,1 százalékkal emelkedett.