Címke: Zöldítő

zöldítő

Szakcikkek / Zöldítő

Hivatalosan is regisztrálták Magyarországon az ázsiai lódarazsat

2023. szeptember 1.

Az ázsiai lódarázs egyik alfaja közel 20 évvel ezelőtt került Franciaországba, idén pedig elérte hazánkat is. Mit kell tudnunk erről a darázsfajról? Melyik fajokkal lehet összetéveszteni?

Szakcikkek / Zöldítő

Repcevirágzás áprilisban

2023. május 16.

A repce általában április és június között virágzik. A mezőket, szántóföldeket meghódítva kontrasztos tájképeket tud produkálni.

Szakcikkek / Zöldítő

A magyar flóra egyik legszebb vadvirága: tavaszi hérics

2023. május 11.

A tavaszi hérics a boglárkafélék ősi családjának tagja. Eurázsia kontinentális területein elterjedt sztyeppnövény.

Szakcikkek / Zöldítő

Extra támogatásra számíthatnak a zöld szemléletű gazdák - Elfogadták a KAP magyar stratégiai tervét

2022. november 8.

Nagy István agrárminiszter a sajtótájékoztatón kiemelt célként jelölte meg, hogy "hazánk környezeti állapotát jelentősen javítsuk, erősítve természeti erőforrásaink megújulását".

Szakcikkek / Zöldítő

Konferencia a zöldítésben alkalmazott növényekről – sok fiatallal

2022. október 28.

A vártnál nagyobb érdeklődés mellett zajlott a Debreceni Egyetem zöldítésben alkalmazott növényekről szóló szakmai konferenciája október 12-én a Nyíregyházi Kutatóintézetben. A szántóföldi szemlével egybekötött rendezvényre feltűnően sok fiatal volt kíváncsi, ami jó jel lehet a hamarosan gyakorlatban is elinduló új KAP-ciklus elején. A nemcsak papíron, hanem a valóságban is fenntartható gazdálkodás a következő években egyre fontosabbá válik, és nem feltétlenül csak a támogatási források miatt, hanem éppen a fiatal, illetve következő generációk jövője érdekében.

Szakcikkek / Zöldítő

Selyemkóró a gabonatáblákon

2022. augusztus 2.

A növény kiváló minőségű, sajátos ízű mézet ad. A selyemkóró tömeges jelenléte ugyanakkor jelentős károkat okoz a gazdáknak és a természetvédelemnek. 

Szakcikkek / Zöldítő

Magyar táj – piros, fehér, zöld és lila

2022. június 26.

Májustól egész júniusban, amíg kirándulunk az utak mentén sokszor találkozhatunk a már címben is említett nemzeti színekben pompázó képpel. Plusz ebben az időszakban még a lila szín is dominál, az pedig a facélia, más néven mézontófű.