Címke: Zsigó György

Zsigó György

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

Kertbarátok figyelem: őszi teendők a kertben novemberben

2023. november 7.

Idén az utolsó felhívást írom, még egy-két növényvédelmi teendőre felhívva figyelmüket. Elvégzésükkel már a jövő évi termést védik! - Ajánlás Zsigó György növényorvos tollából.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

Időszerű növényvédelmi teendők a közterületeken október utolsó hetében

2023. október 24.

Lassan véget ér a növényvédősök munkája! Még egyszer érdemes beindítani a permetezőgépeket. Lombhulláskor el lehet kezdeni az őszi lemosó permetezéseket. Tanácsok és meglátások Zsigó György hozzájárulásával.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

Kertbarátok figyelem: őszi teendők a kertben

2023. október 20.

Lassan véget ér a növényvédősök munkája! Sokan a tárolási betegségek elleni zárópermetezésnél és a vesszők, rügyek lombtrágyás tápfeltöltésénél használták utoljára a permetezőgépet. De azért még ne téliesítsék a gépüket, lehet, hogy még fel kell venni… Ajánlás Zsigó György növényorvos tollából.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

A gyümölcskártevők országos csapdahálózatának fogási adatai október második hetében

2023. október 14.

A cikkben szereplő táblázatokban, valamint grafikonokon a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szakmai irányításával működő országos előrejelző csapdahálózatok adatait láthatják, melyek segítségével az ország több pontján is nyomon követhetők a legjelentősebb gyümölcskártevők.

Szakcikkek / Növényvédelem

Diófa: őszi növényvédelmi teendők a fa körül

2023. október 7.

Az ősz érkezése nem jelenti azt, hogy gondoskodás nélkül kell hagynunk a házikert diófáit. Sajnos az év korai levélszáradást, és lombhullást eredményezett kertünk páratlan díszein. Mi a teendő az ősz beköszöntével?

Szakcikkek / Növényvédelem

Körte: őszi növényvédelmi teendők a fa körül

2023. október 6.

Egy, az óbudai régióban elhelyezkedő megfigyelőkert kiváló lehetőséget teremt a növényvédelemtől mentes növényzet kártevőinek, kórokozóinak megfigyelésére. Most egy igen idős körtefára esett a választás, és alatta állva megállapíthattuk, hogy az idei év összes betegségét mutatja a növény.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

A gyümölcskártevők országos csapdahálózatának fogási adatai október első hetében

2023. október 5.

A cikkben található táblázatokban, valamint grafikonokon a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szakmai irányításával működő országos előrejelző csapdahálózatok adatait láthatják, melyek segítségével az ország több pontján is nyomon követhetők a legjelentősebb gyümölcskártevők.

Növényvédelmi előrejelzés / Növényvédelmi előrejelzés

A gyümölcskártevők országos csapdahálózatának fogási adatai

2023. szeptember 26.

Az alábbi táblázatokban, valamint grafikonokon a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szakmai irányításával működő országos előrejelző csapdahálózatok adatait láthatják, melyek segítségével az ország több pontján is nyomon követhetők a legjelentősebb gyümölcskártevők.

Szakcikkek / Növényvédelem

Időszerű növényvédelmi teendők a közterületeken

2023. szeptember 25.

Az alábbi összefoglaló a szeptemberben észlelt, és közterületen károsítók tekintetében ad tájékoztatást. Javaslatokat olvashatnak továbbá a felhasználható készítmények köréről is – mindez Zsigó György növényorvos tollából.